ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΝΑΛΟΓΟΥΝ

Ανακοίνωση της ΕΟΑΣΝ Λάρισας για τις ζημιές που προκάλεσε ο Διομήδης

Για δεύτερη φορά μέσα σε 15 μήνες η επαρχία Φαρσάλων βρίσκεται αντιμέτωπη με τις συνέπειες τις κλιματικής αλλαγής.

Χιλιάδες στρέμματα καλλιεργήσιμης έκτασης με σιτάρι, κριθάρι, όσπρια και ελαιοκράμβη θάφτηκαν κάτω από τόνους νερού και λάσπης δημιουργώντας ανυπολόγιστες καταστροφές. Οι ζημιές στα χωράφια είναι η μία όψη του νομίσματος αφού από την άλλη υπάρχουν πάρα πολλοί κάτοικοι της περιοχής σε Ευύδριο , Ανωχώρι, Πολυνέρι, Βαμβακού κ.α οι οποίοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους όταν το νερό άρχισε να μπαίνει μέσα σε αυτά.

Ζημιές έχουν σημειωθεί και σε αγροτικές εκτάσεις του Δήμου Κιλελέρ και του Δήμου Τεμπών.

Για όλες τις παραπάνω ζημιές ζητάμε να υπάρξουν αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ και κάλυψη του χαμένου εισοδήματος από την Κυβέρνηση.

Όλα τα παραπάνω θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί αν οι αρμόδιοι προχωρούσαν τα αντιπλημμυρικά και αποστραγγιστικά έργα τα οποία είχαν υποσχεθεί στους κατοίκους μετά την καταστροφή που προκάλεσε ο “Ιανός” τον Σεπτέμβριο του 2020.

Ο κόσμος πλέον είναι απογοητευμένος , δυσαρεστημένος και απίστευτα θυμωμένος ψάχνοντας να βρει σε ποια έργα απορροφήθηκαν τα όποια χρήματα δόθηκαν από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Είναι ανάγκη οι αρμόδιοι να ζητήσουν ένα συγνώμη από τον κόσμο για την απραξία τους και να αναλάβει επιτέλους ο καθένας τις ευθύνες που του αναλογούν.

Επαρκή χρηματοδότηση για να γίνουν τα απαραίτητα έργα υποδομής, αντιπλημμυρικά, αποστραγγιστικά κ.α ώστε η επαρχία Φαρσάλων και όλος ο Νομός να μην αντιμετωπίσει στο μέλλον ανάλογες καταστροφές.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ