ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗΝ Π.Δ.Ε. ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΤΟΥ 27ου Δ.Σ. ΛΑΡΙΣΑΣ

Η ανακοίνωση – κάλεσμα της διοίκησης

Καθώς συνεχίζεται η επέλαση της πανδημίας στην πόλη μας με τετραψήφιο αριθμό κρουσμάτων, οι γονείς έχουμε μεγάλη αγωνία για την εξέλιξη αυτού του νέου κύματος.  Ενώ προβλέπεται από τους ειδικούς μεγάλη αύξηση της διασποράς της νόσου το επόμενο διάστημα, ακόμη και σε δεκάδες χιλιάδες παιδιά, υπάρχει φόβος ότι θα τεθούν σε κίνδυνο τόσο τα ίδια όσο και οι οικογένειες τους.

Εμείς οι γονείς θέλουμε ανοιχτά τα σχολεία για τα παιδιά μας, μιας και καταλαβαίνουμε ότι είναι πολύ σημαντικό για την ψυχολογία τους να βρίσκονται στον φυσικό τους χώρο, με τους συμμαθητές και τους δασκάλους τους, καθώς και ότι τίποτα δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη δια ζώσης διδασκαλία. Παρόλα αυτά αρκετοί γονείς επιλέγουν να μην φέρουν τα παιδιά τους σχολείο ή τα φέρνουν  με τον φόβο της μετάδοσης του ιού, μιας και τα μέτρα με τα οποία άνοιξαν δεν επαρκούν για την ασφάλεια όλων μας.

Μας προβληματίζει το γεγονός ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα αντικατάστασης των καθαριστριών σε περίπτωση νόσησης και μάλιστα αυτήν την περίοδο. Συγκεκριμένα, σε ανάλογο θέμα που προέκυψε στο σχολείο μας η πρόθεση ήταν να μην υπάρξει καμία αντικατάσταση.

Μετά  από επισήμανση της επικινδυνότητας από πλευράς του συλλόγου και μεγάλη πίεση της διεύθυνσης, δόθηκε μια προσωρινή λύση από τους αρμόδιους φορείς. Το πρόβλημα όμως μπορεί να προκύψει ξανά, όπως και σε άλλα σχολεία της Λάρισας, και αποκαλύπτεται έτσι η πλήρης έλλειψη σχεδίου αντιμετώπισης απουσίας προσωπικού στα σχολεία μας. Θεωρούμε ότι απαιτείται μόνιμο προσωπικό καθαριότητας σε όλη την διάρκεια του διδακτικού ωραρίου.

Το  ΔΣ του Συλλόγου γονέων και Κηδεμόνων του 27ου Δημοτικού στηρίζει και καλεί τον κάθε γονέα του σχολείου μας να λάβει μέρος στην κινητοποίηση την Τετάρτη 12/1 στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης στις 2μμ.

Διεκδικούμε ανοιχτά σχολεία με :

  • Δωρεάν rapid και PCR τεστ. Δωρεάν παροχή των μασκών αυξημένης προστασίας στην εκπαιδευτική κοινότητα.
  • Επαναλαμβανόμενα τεστ στα σχολεία με ευθύνη του ΕΟΔΥ
  • Να υπάρξει το αναγκαίο βοηθητικό προσωπικό για τα σχολεία, εκπαιδευτικό προσωπικό και προσωπικό καθαριότητας
  • Σε καμία περίπτωση συγχωνεύσεις τμημάτων. Να αραιώσουν οι μαθητές στις τάξεις.

φωτο αρχείου

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ