ΔΗΜΟΣ ΤΕΜΠΩΝ: ΜΑΧΗ ΜΕ ΤΟΝ «ΔΙΟΜΗΔΗ»

Μεγάλα ύψη βροχής και πυκνό χιόνι σε Καλλιπεύκη και Σπηλιά, κλειστό το Δημοτικό Σχολείο Καλλιπεύκης τουλάχιστον μέχρι αύριο

Επιτυχημένο ήταν το τεστ ετοιμότητας για τον χειμώνα από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Δήμο Τεμπών με τα μεγάλα ύψη βροχής που έπεσε σε όλη την επικράτεια του Δήμου, αλλά και το μεγάλο όγκο χιονιού που έπεσε σε Καλλιπεύκη και Σπηλιά, φτάνοντας το ένα μέτρο. Είχε προηγηθεί σύσκεψη στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, παρουσία του Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστού, της  Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Λάρισας, των Δημάρχων, Αστυνομίας, Πυροσβεστικής και υπηρεσιακούς παράγοντες, ώστε όλοι οι φορείς να είναι σε ετοιμότητα.

Από τις πρώτες βραδινές ώρες της Δευτέρας ξεκίνησε ισχυρή βροχόπτωση και συνεχίστηκε μέχρι τις πρώτες απογευματινές ώρες της Τρίτης. Από το απόγευμα της Τρίτης άρχισε ισχυρή χιονόπτωση στα ορεινά του Ολύμπου και του Κισσάβου πάνω από τα 700 μέτρα.

Από την πρώτη στιγμή τα συνεργεία του Δήμου, της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας, υπό τον συντονισμό του δημάρχου Γιώργου Μανώλη και του αρμόδιου δημοτικού συμβούλου Πολιτικής Προστασίας Γιώργου Νικολάου, των αντιδημάρχων Γιώργο Ντόντο, Βασίλη Σίμο, Αθανάσιο Βλάχο, Χρήστο Κρικώνη και Ζήση Γκανάτσιο, των προέδρων Κοινοτήτων και του προϊσταμένου Καθαριότητας Στέλιου Τζανέκα, βρίσκονταν διαρκώς στις περιοχές που επλήγησαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, προκειμένου να διαφυλάξουν τις ανθρώπινες ζωές και τις περιουσίες των κατοίκων.

Από το βράδυ της Τρίτης και εν συνεχεία Τετάρτη και Πέμπτη δόθηκε μάχη να κρατηθεί ανοικτό το επαρχιακό δίκτυο Γόννοι – Καλλιπεύκη και Συκούριο – Σπηλιά με την συνδρομή της Περιφέρειας Θεσσαλίας και μηχανήματα του Δήμου Τεμπών. Το βασικό δημοτικό οδικό και επαρχιακό δίκτυο παραμένει ανοιχτό, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Η χιονόπτωση ήταν πυκνή στις ορεινές Κοινότητες της Καλλιπεύκης και της Σπηλιάς. Στο δημοτικό οδικό δίκτυο του Δήμου Τεμπών επιχείρησαν από τα ξημερώματα της Τετάρτης μηχανήματα ( JCB και φορτωτές), τα οποία καθάριζαν συνεχώς το δημοτικό οδικό δίκτυο. Επίσης, μηχανήματα της Περιφέρειας Θεσσαλίας Π. Ε. Λάρισας επιχειρούσαν συνεχώς να κρατήσουν ανοιχτούς τους δρόμους αρμοδιότητάς τους. Η αρμονική συνεργασία Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Τεμπών έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα, ένα ανοικτό δηλαδή, αλλά κυρίως ασφαλές επαρχιακό και δημοτικό οδικό δίκτυο.

Αξίζει να τονιστεί ότι, εφόσον υπάρχει ανάγκη για χύμα αλάτι, οι πολίτες θα μπορούν να το προμηθεύονται από τις έδρες των πρώην Δήμων, Γόννων και Νέσσωνος.

Επιπρόσθετα, για κάθε έκτακτη ανάγκη οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τους κατά τόπους Αντιδημάρχους και προέδρους. Τέλος σε χθεσινές δηλώσεις του ο δήμαρχος Τεμπών, Γιώργος Μανώλης, ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό για τον αγώνα που κάνει με τα στελέχη του ώστε ο Δήμος Τεμπών, τοπικά αλλά και ευρύτερα στον θεσσαλικό χώρο, στους κάμπους, τα βουνά, αλλά και στα παράλια να μην αντιμετωπίζουν προβλήματα. Ευχαρίστησε επίσης πέρα από τα στελέχη Περιφέρειας και Δήμου και τους  ιδιώτες επαγγελματίες οι οποίοι με τα μηχανήματά τους συμβάλλουν ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που προέκυψαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα (βροχή και χιόνι) και οι δρόμοι να παραμένουν ανοιχτοί.

ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Εν τω μεταξύ στον Δήμο Τεμπών αύριο Παρασκευή θα παραμείνει κλειστό το Δημοτικό Σχολείο Καλλιπεύκης,  λόγω παγετού, συνέπεια της έντονης προχθεσινής χιονόπτωσης.

Στον υπόλοιπο Δήμο τα Σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και οι Παιδικοί Σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ