Β. ΠΑΠΑΕΥΑΓΓΕΛΟΥ: ΤΟ 2.5% ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΕΡΓΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

Για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα ενημερώνουν η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας, Βάνα Παπαευαγγέλου και ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας, Γκίκας Μαγιορκίνης.

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου και ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας, Γκίκας Μαγιορκίνης, ενημερώνουν για την πορεία του κορονοϊού στην Ελλάδα.

Μίνα Γκάγκα: «Παρατηρείται σταθερή πορεία με πάρα πολύ υψηλά κρούσματα. Είναι σταθεροποιημένος ο αριθμός των διασωληνώμενων».

Βάνα Παπαευαγγέλου: «Το επιδημιολογικό φορτίο είναι εξαιρετικά υψηλό. Περίπου 230.000, το 2,5% της χώρας είναι ενεργά κρούσματα. Ο ίος κυκλοφορεί παντού και πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί. Ενώ παρατηρείται ύφεση του πανδημικού κύματος σε περιοχές όπως η Λακωνία και βλέπουμε σταθεροποίηση στην Αττική, την τελευταία εβδομάδα σημειώνεται σημαντική αύξηση κρουσμάτων σε πολλά νησιά ή και Ξάνθη, Φωκίδα, Έβρο, Καστοριά, Φθιώτιδα. Νοσηλεύονται περισσότεροι από 5.000 στα νοσοκομεία. 40% αύξηση την τελευταία εβδομάδα.

Αξιοσημείωτη η αύξηση στις ηλικίες 50 – 59 ετών στις νοσηλείες σε μια σειρά περιφέρειες. Η κάλυψη των απλών κλινών είναι 67% και 88% για ΜΕΘ. Ο αριθμός των διασωληνωμένων προβλέπεται να παραμείνει εκεί για τις επόμενες δύο εβδομάδες.

Δείτε LIVE την ενημέρωση:

dikaiologitika.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ