ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΚΛΟΠΗ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΤΣΙΠΟΥΡΟΥ

Ανακοίνωση του Συλλόγου Αμβυκούχων Αμπελοκαλλιεργητών Δήμου Τυρνάβου με προειδοποίηση προς τους βουλευτές της ΝΔ και αιχμές κατά του δημάρχου

Ο Σύλλογος μας χαιρετά τους δεκάδες συναδέλφους μας αμπελουργούς και τους φορείς που πάρα τις υγειονομικές δυσκολίες παρευρέθηκαν στην ανοιχτή συνέλευση που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Συλλόγου μας στο Θέατρο Μαξίμ.

Ομόφωνη απόφαση μας είναι κάτω τα χέρια από την ονομασία τσίπουρο τσικουδιά η οποία ανήκει ιστορικά και παραδοσιακά πάνω από 100 χρόνια στους διήμερους αμπελουργούς και όχι σε μια χούφτα συστηματικών μπουκαλάδων που θέλουν να αρπάξουν σε αποκλειστικότητα το όνομα  και μπήκαν στην παραγωγή μετά το 1990 και ουδεμία σχέση δεν έχουν με την παράδοση.

Από τις 20 Δεκεμβρίου η κυβέρνηση έχει φέρει σε ανοιχτή διαβούλευση συγκεκριμένο νομοσχέδιο το οποίο κλέβει το όνομα τσίπουρο και τσικουδιά από τους αμπελουργούς αντικαθιστώντας το με την ονομασία προϊόν απόσταξης μικρών αποσταγματοποιών (διήμερων).

Μέσα στην τεράστια υγειονομική έκρηξη της πανδημίας η κυβέρνηση της ΝΔ φέρνει στα γρήγορα ένα αβάσιμο νομοσχέδιο το οποίο καμία σχέση δεν έχει με την Ευρωπαϊκή Οδηγία. Ξεκάθαρα φωτογραφικό για την εξυπηρέτηση μια χούφτα μεγάλο βιομηχάνων που θέλουν όλο το μερίδιο στην αγορά καταδικάζοντας εκατοντάδες χιλιάδες αμπελουργούς και διήμερους στον αφανισμό. Αν χάσουμε το όνομα χάνουμε τα πάντα και με μεγάλη αφέλεια διάφοροι εκπρόσωποι μας πανελλαδικά παραδίδουν το όνομα με προφορικά ανταλλάγματα του υπουργού σχετικά με το τσίπουρο των διήμερων τα οποία δεν αναφέρονται καν στο προσχέδιο του νομοσχέδιου.

Το επόμενο διάστημα ετοιμάζουμε σε συνεννόηση και με άλλους Συλλόγους Πανελλαδικά (Λαμία, Λασιθίου, Βόλου, Λάρισας κλπ) έντονες μορφές κινητοποιήσεων ώστε να σταματήσει η κλοπή του ονόματος και να προωθηθεί η ξεκάθαρη πρόταση μας που εξασφαλίζει την επιβίωση μας.Καλουμε όλους τους βουλευτές του Νόμου μας να καταψήφισουν το συγκεκριμένο νομοσχέδιο κλοπή και καταστροφή των διημερων αμπελουργων και κυρίως τους κυβερνητικόυς βουλευτές της Νεας Δημοκρατίας κ.Μαξιμο Χαρακοπουλο κ.Κωνσταντινο Κελλα κ.Στελλα Μπιζιου αλλιώς θα μας βρουν μπροστά τους.

Αναμενουμε τις ενέργειες του Περιφέρειαρχη Θεσσαλίας κ.Κωσταντινου Αγοραστού όπως μας υποσχέθηκε.Ενω από τον Δήμαρχο Τυρναβου κ.Ιωαννη Κοκκουρα ο οποίος τόσο καιρο μας έλεγε να μην ανησυχούμε οτι θα κλείσει διαφορά ραντεβού για να λυθεί το θέμα μας και μας έβαζε να μαζεύουμε υπογραφες δεν θέλουμε αλλά λόγια ότι είναι μαζί μας αλλά πράξεις ως Δήμαρχος Τυρναβου της πόλης του Τσίπουρου.

Ένα είναι σίγουρο ότι δεν θα μείνουμε με τα χέρια σταυρωμένα ούτε θα ξεπατωσουμε τα αμπέλια μας αλλά τις αποφάσεις τους και αυτούς που τις στηρίζουν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ