“ΟΡΘΙΟΣ” Ο ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΕΛΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΜΗΔΗ

Η ανακοίνωση του δήμου για τα προβλήματα που προκάλεσε η κακοκαιρία – Ευχαριστίες σε όσους συνέβαλαν στην άμεση αποκατάσταση των ζημιών

Η επέλαση του «Διομήδη» έπληξε με σφοδρότητα και το Δήμο μας δημιουργώντας πολλαπλά προβλήματα στον παραλιακό δρόμο Αγιοκάμπου Κόκκινου Νερού, σε καλλιέργειες στην Αγιά, στο Καστρί και στην Αμυγδαλή.

Η ένταση του ανέμου, επέφερε πολύωρες διακοπές ρεύματος σε πολλά χωριά και εξαιρώντας τους εργαζόμενους που υπέβαλλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες κάτω από αντίξοες συνθήκες, διαμαρτυρόμαστε εντονότατα απέναντι στην ηγεσία του ΔΕΔΗΕ που δεν πρόβλεψε και βέβαια δεν προέβη στις απαραίτητες υποδομές. Παράλληλα η μεγάλη ένταση του ανέμου προκάλεσε τεράστια κύματα με αποτέλεσμα η θάλασσα να φτάσει και να πλημμυρίσει τα σπίτια και τα καταστήματα κατά μήκος της ακτογραμμής. Ενώ σημαντικές ζημιές προκλήθηκαν και στο λιμάνι του Στομίου.

Η έντονη βροχόπτωση πλημμύρισε καλλιέργειες και σπίτια στα πεδινά χωριά, έφραξε αγωγούς ομβρίων, έσπασε τσιμεντένιους αύλακες και δημιούργησε εξαιρετικά δύσκολες καταστάσεις.
Τα συνεργεία του Δήμου της ΔΕΥΑ, της Περιφέρεις Θεσσαλίας και οι εργαζόμενοι του ΔΕΔΗΕ, δούλεψαν τρία μερόνυχτα ασταμάτητα προκειμένου να προστατέψουν τις ζωές και τις περιουσίες των πολιτών και να αποκαταστήσουν τάχιστα τις βλάβες.

Σ όλους αυτούς τους εργαζόμενους οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ.
Ευχαριστούμε επίσης τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστό τους Υπουργούς Στ. Πέτσα και Χρ. Τριαντόπουλο για την εξαιρετική συνεργασία και την άμεση ανταπόκρισή τους. Όπως και τους Δημοσιογράφους που μετέφεραν τόσο τα περιστατικά όσο και τις εκκλήσεις μας προς τους πολίτες.

Ευχαριστούμε το Αστυνομικό Τμήμα Αγιάς, το Πυροσβεστικό κλιμάκιο Αγιάς, το Λιμενικό Σταθμό Αγιοκάμπου, το Κέντρο Υγείας Αγιάς και το Δασαρχείο Αγιάς και Λάρισας, που από την πρώτη στιγμή τέθηκαν σε επιφυλακή. Τους οφείλουμε συγχαρητήρια!

Τέλος να σημειώσουμε πως σ’ αυτό το κύμα της κακοκαιρίας, φάνηκε πόσο σημαντικές ήταν οι παρεμβάσεις που έγιναν, κυρίως από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, στις παραλιακές περιοχές με την κατασκευή των γεφυρών και τη διευθέτηση των χειμάρρων, σημεία στα οποία ενώ παραδοσιακά υπήρχαν προβλήματα, και αυτή τη φορά λειτούργησαν άριστα, προστατεύοντας σπίτια και καταστήματα.

Επίσης θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους πολίτες που είτε είναι μόνιμοι κάτοικοι είτε έχουν εξοχικά στην περιοχή, σεβάστηκαν την έκκλησή μας και δεν υπήρξε σχεδόν καμία άσκοπη μετακίνηση. Χάρη στη δική τους βοήθεια η δουλειά των υπηρεσιών διευκολύνθηκε αφάνταστα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ