Η “INDONNATION” ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΑ ΤΟΝ ΜΑΕΣΤΡΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΤΙΣΤΑΚΗ

Η ανακοίνωση του μουσικού συνόλου με αφορμή την πολιτική αντιπαράθεση για προσλήψεις στο ΔΩΛ

«Το Γυναικείο Φωνητικό Σύνολο “InDonnation” αποτελεί ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο με πρωταρχικό σκοπό την προαγωγή της ποιοτικής χορωδιακής μουσικής…» η παραπάνω πρόταση αναγράφεται σε κάθε επίσημη παρουσίαση του μουσικού συνόλου “InDonnation”, όχι τυχαία. Κι αυτό διότι η «προαγωγή της ποιοτικής χορωδιακής μουσικής» ήταν απαρχής της δημιουργίας του, ο οδηγός μας.

Με γνώμονα αυτή την αρχή και ακολουθώντας πιστά το όραμα του μαέστρου – εμπνευστή και ιδρυτή της χορωδίας Δημήτρη Κτιστάκη, PhD, ξεκινήσαμε το 2012 μία πορεία η οποία σήμερα, μία δεκαετία μετά, έχει να επιδείξει υπερήφανα: κατακτήσεις τεσσάρων (4) χρυσών μεταλλίων σε διεθνείς διαγωνισμούς χορωδιών οι οποίες συνοδεύονται από δύο (2) νίκες κατηγοριών, αλλά και τη μοναδική επίτευξη για ελληνική χορωδία που αποτελεί η κατάκτηση του Grand Prize σε διεθνή διαγωνισμό! Επίσης, sold out συναυλίες, εκτελέσεις πρωτότυπων μουσικών έργων, υψίστου βαθμού δυσκολίας, έργων πλαισιωμένων από πρωτότυπες χορογραφίες, κυκλοφορίες CD, συνεργασίες με σύγχρονους Έλληνες συνθέτες, κάποιοι εκ των οποίων εμπιστεύτηκαν τον μαέστρο και την “InDonnation” του, αναθέτοντας τις πρώτες εκτελέσεις έργων τους, συμμετοχές σε σημαντικά μουσικά δρώμενα της χώρας μας και του εξωτερικού, τηλεοπτικές εμφανίσεις – αφιερώματα από την κρατική τηλεόραση, ηχογραφήσεις στην ελληνική και γερμανική ραδιοφωνία κ.α.

Η “InDonnation” προσωπικό δημιούργημα του Δημήτρη Κτιστάκη, λόγω του δυναμισμού της, της πρωτοτυπίας της και της προσήλωσής της στον αρχικό στόχο της, ήτοι την ποιοτική χορωδιακή μουσική, εντάχθηκε το 2015 στο δυναμικό του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας. Έκτοτε η πορεία μας υπήρξε μόνο ανοδική με την υποστήριξη της Δημοτικής αρχής, δια των εκπροσώπων της οποίας, εισπράξαμε πολλάκις τα εύσημα καθώς σε κάθε μας εμφάνισή τιμήσαμε επάξια την πόλη μας, εντός και εκτός συνόρων.

Είναι θλιβερή η αναγκαιότητα να υπερασπιστούμε δημόσια τα αυτονόητα για εμάς, δηλαδή, τη «γονική» σχέση μεταξύ της “InDonnation” και του μαέστρου της. Μέσω της παρούσας δήλωσης επιθυμούμε να μεταφέρουμε, κατά το μέγιστο δυνατό, την δυναμικότητα της σχέσης μας με τον Δημήτρη Κτιστάκη. Όλες εμείς, οι χορωδοί αυτού του συνόλου, ακολουθήσαμε εκείνον, το δικό του όραμα και τις δικές του κατευθύνσεις στη χορωδιακή εκπαίδευση, τα δικά του «σχέδια» για το μέλλον μας ως χορωδία. Παραλείπουμε να παραθέσουμε το βιογραφικό του, το οποίο είναι ευκόλως διαθέσιμο για κάθε ενδιαφερόμενο, δυσκόλως, ωστόσο, αναγνώσιμο λόγω του μεγέθους και της βαρύτητάς του, εξάλλου δεν είναι αυτός ο σκοπός της δημόσιας τοποθέτησής μας.

Ποτέ δεν φανταστήκαμε ότι το έργο μας θα γινόταν μέσο επίτευξης πολιτικών σκοπιμοτήτων. Δυστυχώς αυτή τη στιγμή αποκλίνουμε για λίγο του στόχου μας και καταθέτουμε τα «πιστεύω» μας, όχι γιατί επιβάλλεται αλλά γιατί αισθανθήκαμε την ανάγκη να προστατεύσουμε τον κόπο μας, το σύνολό μας, έτσι όπως εμείς το διαμορφώσαμε, με όλη την αγάπη μας γι’ αυτό, το οποίο, ξεκάθαρα,

ΔΕΝ θα υπήρχε χωρίς τον Δημήτρη Κτιστάκη.

Με εκτίμηση
Εκ μέρους του Δ.Σ.
& όλων των μελών της “InDonnation”

Η πρόεδρος
Ταμπούκα Σίλια

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com