ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΗΣ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

Στο δημαρχείο και στις πληγείσες περιοχές των Φαρσάλων ο Μ. Χαρακόπουλος που ζήτησε άμεσες παρεμβάσεις με καθαρισμό και διαπλάτυνση ρεμάτων και γεφυρών και επανασχεδιασμός όλων των έργων με βάση τα νέα δεδομένα της κλιματικής αλλαγής

«Η κλιματική αλλαγή είναι μια πραγματικότητα που οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε κατάματα. Τα έντονα και ακραία καιρικά φαινόμενα, που εμφανίζονται με όλο και μεγαλύτερη συχνότητα, επιβάλουν τη θωράκιση της πολιτείας. Το πέρασμα του “Διομήδη’’ από το νομό μας προξένησε ζημιές στην περιοχή των Φαρσάλων, ευτυχώς όχι τόσο μεγάλες όπως ο “Ιανός” πριν 16 μήνες.

στόσο, κατέδειξε τη σπουδαιότητα άμεσων παρεμβάσεων με καθαρισμό και διαπλάτυνση ρεμάτων και γεφυρών και επανασχεδιασμό όλων των έργων με βάση τα νέα δεδομένα της κλιματικής αλλαγής. Όταν σε μια ημέρα έχουμε ύψος βροχόπτωσης όσο είχαμε άλλοτε σε έναν χρόνο, δεν μπορεί να αναμένουμε έργα με ξεπερασμένες προδιαγραφές να ανταποκριθούν στη νέα πραγματικότητα». Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μετά τη συνάντηση που είχε με τον Δήμαρχο Φαρσάλων κ. Μάκη Εσκίογλου για τις ζημίες που προκάλεσε ο «Διομήδης».

Ο Θεσσαλός πολιτικός την επόμενη των πλημμυρικών φαινομένων με κοινοβουλευτική παρέμβαση ζήτησε από τους συναρμόδιους υπουργούς την αποκατάσταση των ζημιών και την αποζημίωση όσων επλήγησαν.

Ο κυβερνητικός βουλευτής κατά τη συνάντησή του με τον δήμαρχο, παρουσία του Προϊστάμενου της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου κ. Τάσου Λιαπή, ζήτησε λεπτομερέστερη ενημέρωση προκειμένου να αποκομίσει μια πιο εξειδικευμένη εικόνα των ζημιών, αλλά και των εφικτών λύσεων για την αντιπλημμυρική θωράκιση των περιοχών που μέσα σε 16 μήνες υπέστησαν για δεύτερη φορά ζημίες από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος σημείωσε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ μετά τον “Ιανό” προχώρησε σε γενναία χρηματοδότηση για τη δρομολόγηση των αναγκαίων έργων υποδομών, ενώ υπογράμμισε την αξία του φράγματος στη Σκοπιά για τη δρομολόγηση του οποίου δεσμεύτηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνάντηση που είχε μαζί του στο Μέγαρο Μαξίμου τον Φεβρουάριο του 2021.

Σε Βαμβακού και Υπέρεια

Ακολούθως, ο βουλευτής του νομού συνόδευσε το κυβερνητικό κλιμάκιο αποτελούμενο από τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ, αρμόδιο για την κρατική αρωγή και την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών, κ. Χρήστο Τριαντόπουλο, τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ Ανδρέα Λυκουρέντζο και τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Μιχάλη Σταυριανουδάκη, στην επίσκεψή τους στη Βαμβακού και στην Υπέρεια των Φαρσάλων, που αποτέλεσαν και τα επίκεντρα των ζημιών που προκλήθηκαν από την σφοδρή κακοκαιρία.

Κατά τη συζήτηση με τους πλημμυροπαθείς κατοίκους των χωριών, παρουσία του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού, και με δεδομένη την επανάληψη των ζημιών μερικούς μήνες μετά τον «Ιανό», ιδιαίτερα στην Υπέρεια που εκκενώθηκε προληπτικά για την προστασία των κατοίκων της, ετέθη επιτακτικά το ζήτημα των βελτιώσεων που πρέπει να γίνουν άμεσα σε υπάρχοντα έργα, άλλα και της γρήγορης δρομολόγησης όσων νέων έχουν εγκριθεί.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ