ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ Σ.Τ.Υ.Ε. ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ ΠΛΑΣΤΗΡΑ

Σε μία σοβαρή καταγγελία για τον τραγικό θάνατο του 50χρονου εργολαβικού εργάτη που δούλευε στην αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στο δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ στην Πεζούλα Καρδίτσας προχώρησε χθες η διοίκηση του Συλλόγου Τεχνικών Υπαλλήλων Ελλάδας.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

“Τραγικός θάνατος πιθανότατα από ηλεκτροπληξία, 50 χρόνου εργολαβικού εργαζόμενου σε ηλεκτρολογικές εργασίες αποκατάστασης του δικτύου ηλεκτροδότησης του ΔΕΔΔΗΕ στα Καλύβια Πεζούλας της λίμνης Πλαστήρα. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο εργαζόμενος ήταν ανειδίκευτος, χαμηλού κόστους και δεν ήταν οργανωμένος σε συνδικαλιστική οργάνωση, ενώ διερευνάται για τις μη ασφαλείς συνθήκες εργασίας σύμφωνα με το Πρωτόκολλο της Γραμματείας Υγείας και Ασφάλειας της ΓΣΕΕ.
Το εργατικό αυτό δυστύχημα έρχεται σε συνέχεια τριών διαδοχικών που συνέβησαν επαναλαμβανόμενα στα μέσα Νοεμβρίου και άλλων τριών στα μέσα Δεκεμβρίου. Δυστυχώς επιβεβαιώνεται για άλλη μία φορά ότι στην πατρίδα μας η ζωή απαξιώνεται εις βάρος του κέρδους σε όλα τα επίπεδα της δημόσιας ζωής και των οικονομικών δραστηριοτήτων.

Το 2021 ήμασταν πρωταθλητές στα εργατικά δυστυχήματα στην Ε.Ε.
Παράλληλα, αναδεικνύεται ακόμη περισσότερο, ότι άνθρωποι και θεσμοί που έχουν αναλάβει την προστασία των εργαζομένων και των εργοδοτών για την βελτίωση των συνθηκών ΥΑΕ, στην πράξη να ολιγωρούν ή να αποσιωπούν γεγονότα.

Αντί να φυλάττουν Θερμοπύλες, ανοίγουν Κερκόπορτες.

Τα Συνδικάτα με τον ΣΤΥΕ πρωτοπόρο, θα συνεχίσουμε να δίνουμε την άνιση μάχη για τον περιορισμό των εργατικών δυστυχημάτων”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ