ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΓΟΛΓΟΘΑ ΒΙΩΝΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΤΑΜΙΑ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Ο καταστροφικός σεισμός της 3ης Μαρτίου του 2021 μεταξύ των πληγών που άφησε ήταν και η ακατάλληλη γέφυρα στο δρόμο Μεσοχώρι – Βλαχογιάννι η οποία δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχει επισκευαστεί, ούτε έχει βρεθεί τρόπος προσωρινής της αντικατάστασης που θα διευκολύνει τις μετακινήσεις κατοίκων και εμπορευμάτων από την ευρύτερη περιοχή της Ποταμιάς.

Αντί της ουσιαστικής λύσης βρέθηκε εύκαιρη η Ιρλανδική διάβαση η οποία το καλοκαίρι ή τις περιόδους ανομβρίας εξυπηρετεί, αλλά σε περιόδους όπως αυτή που διανύουμε λόγω κακοκαιρίας και ειδικά τώρα λόγω “Διομήδη” είναι απροσπέλαστη με αποτέλεσμα οι κάτοικοι για να επικοινωνήσουν μεταξύ τους ή για να μεταφέρουν εμπορεύματα είναι αναγκασμένοι να κάνουν αντί 2 και 3 χιλιομέτρων περισσότερα από 50 χλμ. χρησιμοποιώντας το δίκτυο μέσω Ελασσόνας.

Αυτή η προχειρότητα και η αδυναμία εξεύρεσης λύσης έχει άμεσο αντίκτυπο στους μαθητές που βιώνουν τον δικό τος Γολγοθά όταν είναι αναγκασμένοι να πάνε στα σχολεία τους.

Ετσι όπως καταγγέλλουν γονείς στο paidis.com μαθητές του δημοτικού σχολείου Βλαχογιαννίου από το Μεσοχώρι και τα γύρω χωριά κάνουν καθημερινά 50 και περισσότερα χιλιόμετρα με το σχολικό λεωφορείο για να πάνε στο σχολείο τους με ότι μπορεί αυτό να σημαίνει για την απόδοσή τους λόγω της ταλαιπωρίας και της καθημερινής κούρασης.

Ανάλογο είναι και το πρόβλημα για τους μαθητές από το Βλαχογιάννι, το Μεσοχώρι και τα άλλα χωριά που παρακολουθούν μαθήματα στο Γυμνάσιο και το Λύκειο Δομένικου.

Πρόβλημα αντιμετωπίζουν και οι εκπαιδευτικοί αυτών των σχολείων οι οποίοι είτε κάνουν τον κύκλο μέσω Ελασσόνας ή χρησιμοποιούν με δική τους ευθύνη την ακατάλληλη γέφυρα μέ ότι μπορεί αυτό να συνεπάγεται για την ασφάλειά τους.

Σύμφωνα με γονέα που μίλησε στο paidis.com είναι απαράδεκτο οι αρμόδιοι να έχουν επαναπαυθεί στην Ιρλανδική διάβαση όταν γνωρίζουν πολύ καλά ότι ο χειμώνας στην περιοχή είναι δύσκολος και το ποτάμι συχνά – πυκνά ξεχειλίζει.

“Θα μπορούσαν μέχρι να επισκευαστεί η γέφυρα να τοποθετήσουν σε συνεργασία με το στρατό μία από τις γέφυρες που κατασκευάζει το Μηχανικό για να μας δώσουν άμεση και ασφαλή λύση. Δεν είναι δυνατόν τον 21ο αιώνα να βιώνουμε όσα σατίριζε η ταινία “Μαυρογιαλούρος” με το χωριό που ταλαιπωρούνταν λόγω έλλειψης γέφυρας”, σημείωσε χαρακτηριστικά.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ