ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ ΚΥΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΨΕΜΑΤΑ. ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Η ανακοίνωση της Λαϊκής Ενότητας για τη συνέντευξη του πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη 

Ο Πρωθυπουργός στην συνέντευξή του αρνήθηκε τα τεράστια προβλήματα που βιώνει σήμερα ο λαός, παρουσίασε μια εντελώς ωραιοποιημένη, ψεύτικη πραγματικότητα και αρνήθηκε την λήψη οποιουδήποτε μέτρου ενίσχυσης του εθνικού συστήματος υγείας και ανακούφισης των φτωχών λαϊκών στρωμάτων από την ακρίβεια.

Συγκεκριμένα:

1. Ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση έχει διαχειριστεί ικανοποιητικά την Πανδημία, παρά τους σχεδόν 22.000 χιλιάδες νεκρούς και τα δεκάδες χιλιάδες καθημερινά κρούσματα που δεν μπορούν να νοσηλευτούν, ούτε καν να απουσιάσουν από την εργασία τους, τον απαραίτητο χρόνο σύμφωνα με τις κατευθύνσεις του υπουργού υγείας Πλεύρη, τις οποίες όμως αμφισβητούν πλήρως οι γιατροί.

2. Είπε ότι το 50%+1 που απαιτείται στα σχολεία για να κλείσει ένα τμήμα λόγω κρουσμάτων, είναι πρόταση της επιτροπής και όχι απόφαση της κυβέρνησης, που όμως διαψεύδουν εντελώς τα μέλη της επιτροπής.

3. Μίλησε για αύξηση των ΜΕΘ επί κυβερνήσεώς του, αποκρύπτοντας όμως ότι δεν υπάρχει το ανάλογο προσωπικό, με αποτέλεσμα να νοσηλεύονται ασθενείς εκτός ΜΕΘ, με συνήθη κατάληξη τον θάνατό τους.

4. Ισχυρίστηκε ότι δεν υπάρχουν γιατροί ειδικοτήτων για ενίσχυση του ΕΣΥ, πράγμα που διαψεύδουν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις των γιατρών.

5. Ισχυρίστηκε ότι επί της κυβέρνησής του αυξήθηκε το διαθέσιμο εισόδημα των Ελλήνων, ενώ μειώθηκε το εισόδημα της πλειονότητας του Ελληνικού λαού λόγω πανδημίας και λόγω πλήρους επικράτησης των ελαστικών μορφών απασχόλησης.

6. Αρνήθηκε ουσιαστικά ότι υπάρχει ακρίβεια και παρουσίασε ως μεγάλη παροχή την αύξηση – κοροϊδία του κατώτερου μισθού από 1-1-2022 κατά 0,54€ την ημέρα και εξήγγειλε την επόμενη αύξηση, προφανώς του ίδιου ποσού για τον Μάιο.

7. Επέμεινε στην απολιγνιτοποίηση και στην απελευθέρωση της ενέργειας, παρά τα τεράστια προβλήματα που φέρνει η ενεργειακή κρίση, που την πληρώνει ο λαός με τις τεράστιες αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα, στα καύσιμα και στο φυσικό αέριο.

8. Επέμεινε στην Πανεπιστημιακή αστυνομία και στην λήψη μέτρων καταστολής στα πανεπιστήμια, με βάση τα τελευταία γεγονότα στην ΑΣΟΕΕ, αποκρύπτοντας την αλήθεια, που αφορά την απίστευτη διαφθορά σε μέρος του καθηγητικού κατεστημένου που αποτελούν δικά της στελέχη και έχουν διορίσει σε διάφορες θέσεις.

9. Αρνήθηκε την λήψη οποιουδήποτε μέτρου για την στήριξη του ΕΣΥ και για την αντιμετώπιση της ακρίβειας με μείωση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, για να ανακουφιστούν τα φτωχά νοικοκυριά επικαλούμενος την ανάγκη της δημοσιονομικής προσαρμογής.

Συνολικά η συνέντευξη του πρωθυπουργού, ήταν η απόλυτη έκφραση αλαζονείας και κυνισμού, έξω από κάθε κοινωνική πραγματικότητα. Η πραγματικότητα όμως είναι εδώ και τα προβλήματα απαιτούν λύσεις.

Η Λαϊκή Ενότητα απαιτεί εδώ και τώρα:

1. Ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας σε προσωπικό και υποδομές, για την αντιμετώπιση της πανδημίας που βρίσκεται σε εξέλιξη, παρά της δηλώσεις των κυβερνώντων.

2. Γενναία αύξηση του κατώτερου μισθού, κατάργηση των αντεργατικών νόμων ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, επαναφορά της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης και πλήρης αποκατάσταση των Συλλογικών συβάσεων. Οι μισθοί στην Ελλάδα είναι στα επίπεδα προ δωδεκαετίας, ενώ το κόστος ζωής έχει εκτοξευθεί.

3. Μηδενισμός του ΦΠΑ στα βασικά είδη κατανάλωσης και κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο ηλεκτρικό ρεύμα, πετρέλαιο, καύσιμα και φυσικό αέριο, ώστε να αντιμετωπιστεί η τεράστια ακρίβεια που σαρώνει τα λαϊκά εισοδήματα.

Η Ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών όμως, μπορεί να επιτευχθεί μόνο από την ανάπτυξη λαϊκών αγώνων.

Η Λαϊκή Ενότητα θα συμβάλει με κάθε τρόπο στην ανάπτυξη, στην μαζικοποίηση και στη ενότητα τους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ