Η ΕΠΕΛΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΜΗΔΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΕΜΠΩΝ (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Η επέλαση του «Διομήδη» έπληξε με σφοδρότητα από άκρη σε άκρη και το Δήμο Τεμπών δημιουργώντας πολλαπλά προβλήματα στους  παραλιακούς και μη οικισμούς, σε καλλιέργειες, ποιμνιοστάσιο και υποδομές.

Η  συνεχής επί ώρες βροχόπτωση, είχε ως αποτέλεσμα τον κίνδυνο πλημμύρας στον οικισμό Καλοχωρίου. Η ένταση του ανέμου, επέφερε πολύωρες διακοπές ρεύματος σε πολλά χωριά και επιχειρήσεις. Επίσης η μεγάλη ένταση του ανέμου προκάλεσε τεράστια κύματα και έτσι τα νερά της βροχόπτωσης εγκλωβίστηκαν εντός των παραλιακών οικισμών, με κίνδυνο να πλημμυρίσουν σπίτια και καταστήματα. Την Τρίτη, το απόγευμα, η βροχή έδωσε τη σκυτάλη στις πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά του δήμου Τεμπών και τον αποκλεισμό των δύο χωριών Καλλιπεύκης και Σπηλιάς.

Ενώ σημαντικές ζημιές προκλήθηκαν σε αγροτικούς και αστικούς δρόμους, σε ρέματα, σε τσιμενταύλακες και σε καλλιέργειες, γενικά δημιουργήθηκαν εξαιρετικά δύσκολες καταστάσεις. Τα συνεργεία του Δήμου, της Περιφέρειας Θεσσαλίας, της ΔΕΥΑ, οι ιδιώτες χειριστές μηχανημάτων και οι εργαζόμενοι του ΔΕΔΗΕ, δούλεψαν ασταμάτητα προκειμένου να προστατέψουν τις ζωές και τις περιουσίες των πολιτών, να αποκαταστήσουν τάχιστα τις βλάβες και να διασφαλίσουν την ομαλή και ασφαλή επικοινωνία των πολιτών.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Τεμπών Γιώργος Μανώλης αναφέρει:

«Σ όλους όσους εργάστηκαν με αυταπάρνηση και χωρίς να σκέφτονται την κούραση, για να προστατέψουν τις ζωές και τις περιουσίες των πολιτών μας, οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ. Ευχαριστούμε επίσης τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας  κ. Αγοραστό και την Πολιτική Προστασία της Π.Ε. Λάρισας, τους Αντιδημάρχους, τους δημοτικούς συμβούλους και τους Προέδρους των Κοινοτήτων για την εξαιρετική συνεργασία και την άμεση ανταπόκρισή τους. Όπως και τους Δημοσιογράφους που κάλυψαν σε δύσκολες συνθήκες τα προβλήματα και τις δυσκολίες αντιμετώπισης των έντονων καιρικών φαινομένων.

Ευχαριστούμε το Αστυνομικό Τμήμα Τεμπών και τον 3ο  Πυροσβεστικό Σταθμό Λάρισας, που από την πρώτη στιγμή τέθηκαν σε επιφυλακή και όπου χρειάστηκε οι επεμβάσεις τους ήταν επιτυχής. Τους οφείλουμε και αυτούς ένα μεγάλο ευχαριστώ».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ