ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ Η ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΔΟΜΕΣ

Δήλωση της Στ. Μπίζιου μετά από αυτοψία στις πληγείσες περιοχές

«Το πέρασμα του «Διομήδη» από την επαρχία Φαρσάλων προκάλεσε σημαντικές καταστροφές, ταυτόχρονα όμως ανέσυρε επώδυνες μνήμες του πρόσφατου παρελθόντος, αφού οι πληγές από τον «Ιανό» είναι ακόμη νωπές. Δυστυχώς, και οι δύο αυτές φυσικές καταστροφές καταδεικνύουν την αναγκαιότητα της επιτάχυνσης των αντιπλημμυρικών έργων που ήδη έχουν δρομολογηθεί από τα αρμόδια υπουργεία και την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Εξάλλου ο Πρωθυπουργός στην πρόσφατη επίσκεψή του στα Φάρσαλα υπογράμμισε την ανάγκη εκσυγχρονισμού του υποδομών και διαβεβαίωσε τους συμπολίτες μας ότι η κρατική μηχανή ενεργεί τόσο για την αποκατάσταση όσο και την πρόληψη των ζημιών εξ αιτίας φυσικών φαινομένων».

Τα παραπάνω δήλωσε η βουλευτής Λάρισας της ΝΔ κα Στέλλα Μπίζιου αμέσως μετά την επίσκεψή της στις πληγείσες περιοχές αλλά και τη συμμετοχή της στη διευρυμένη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, παρουσία κυβερνητικού κλιμακίου αποτελούμενο από τον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ Χρήστο Τριαντόπουλο, του προέδρου του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζου, του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Μιχάλη Σταυριανουδάκη και του Γενικού Γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών, κ. Νίκου Κουλοχέρη.

«Μόλις σήμερα ο υφυπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας ενέκρινε μισό εκατομμύριο ευρώ περίπου ως έκτακτη επιχορήγηση στους δήμους Αγιάς και Φαρσάλων, αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά τα άμεσα αντανακλαστικά της κυβέρνησης.

Το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής που και στη χώρα μας έχει προκαλέσει περιβαλλοντικές καταστροφές, είναι προτεραιότητα για την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Σημαντικό μέρος των πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης θα κατευθυνθεί στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και την ενίσχυση της της άμυνας μας από τις καταστροφές που έρχονται ως συνέπεια αυτής. Τα δεδομένα έχουν αλλάξει, πρωτεύων στόχος μας είναι η πρόληψη και οι υποδομές. Οι αποζημιώσεις είναι αναγκαίες για την ανακούφιση των πληγέντων, αλλά η δική μας φιλοδοξία είναι η δημιουργία σύγχρονων έργων και υποδομών που θα περιορίζουν τις συνέπειες των φυσικών φαινόμενων.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, γρήγορα και αποτελεσματικά, θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό όλων των συμπολιτών μας που δοκιμάζονται. Και αυτό δεν είναι μια υπόσχεση, αλλά πλέον, ένα γεγονός», κατέληξε στη δήλωσή της η κα Μπίζιου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ