ΑΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΟΣ Ο ΔΗΜΟΣ ΤΕΜΠΩΝ

Η ανακοίνωση της παράταξης του Κώστα Κολλάτου για τα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν δημοτικά και τοπικά διαμερίσματα

Πάγια θέση της Δημοτικής μας παράταξης σε ότι αφορά της διαχείριση «κρίσεων» είναι να τοποθετείται με νηφαλιότητα και να αντιμετωπίζονται σύσσωμα οι εκάστοτε δυσκολίες γιατί πιστεύουμε ακράδαντα οτι την ώρα της μάχης δεν περισσεύει κανείς.

Όμως το να παρουσιάζεται σε δημοσιεύματα η Δημοτική Αρχή του κ.Μανώλη ικανοποιημένη και να «αυτοθαυμάζεται» για τις ενέργειες αντιμετώπισης της πρόσφατης κακοκαιρίας αποτελεί πρόκληση στο κοινό νου και κοροϊδία για τους Δημότες του Δ. Διαμερισμάτων που επλήγησαν .
Αποφάσεις και ενέργειες με προχειρότητα έλλειψη συντονισμού και κίνησης πανικού χαρακτήριζαν της μεθοδεύσεις της Δημοτικής Αρχής και μόνο ετοιμότητα και σιγουριά δεν εμφανίζουν και εξηγούμαστε :

Πρώτα -πρώτα αποφασίστηκε το κλείσιμο των σχολικών μονάδων το πρωί της Τρίτης 12-1-2022 και ωρα 09:00 πμ αφού οι μαθητές ήδη μετέβησαν στα σχολεία και είχαν εκτελεστεί τα δρομολόγιο του ΚΤΕΛ προς αυτές .

Οι ενέργειες και οι αποφάσεις της Δημοτικής Αρχής έπρεπε να γίνουν πολύ πριν την προσέλευση των μαθητών και προτού εκτελεστούν τα δρομολόγια θέτοντας σε κίνδυνο εκατοντάδες παιδιά λόγω των έντονων βροχοπτώσεων .
Στα ορεινά διαμερίσματα του Δήμου μας (Καλλιπεύκη -Σπηλιά ) ακόμη και σήμερα υπάρχουν αποκλεισμένα σπίτια εντός τον οικισμών (χωρίς ρεύμα και τηλέφωνο ) καθώς η Δ.Α δεν προέβη ως όφειλε στην διάνοιξη βασικών δρόμων την πρώτη ημέρα έντονων χιονοπτώσεων με αποτέλεσμα να χαθεί πολύτιμος χρόνος και να αιφνιδιαστεί.

Για τις κτηνοτροφικές μονάδες και τα ποιμνιοστάσια δεν υπήρξε καμία πρόβλεψη με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί πρόβλημα στους κτηνοτρόφους .Ενώ το επαρχιακό δίκτυο που την ευθύνη διάνοιξης έχει η Περιφέρεια Θεσσαλίας λειτούργησε ομαλά , εντός τον οικισμών επικρατούσε το απόλυτο χάος .
Σε οτι αφορά τα πλημμυρικά φαινόμενα καμία πρόβλεψη και προετοιμασία στην περιοχή Όσσας -Χειμαδίου-Καλοχωρίου παρά τις επανειλημμένες ανακοινώσεις της πολιτικής προστασίας για έντονη και υψηλή ποσότητα βροχής .

Στα παραλία του Δ. Τεμπών θα μπορούσε να μετριαστεί η κατάσταση αν υπήρχε έγκυρη διανοίξει των δυο ρεμάτων Παλαιοποτάμου και Παπαπούλιου για τον απεγκλωβισμό των υδάτων .

Και εκεί η Δημοτική Αρχή απέτυχε αφού υπήρξε χαρακτηριστική ολιγωρία, έλλειψη συντονισμού ,
ελλιπής προετοιμασία ,μη έγκαιρες παρεμβάσεις ήταν το τρίπτυχο που χαρακτήριζε την Δ. Αρχή και τον κ. Μανώλη το προηγούμενο τριήμερο .

Τώρα πως εμφανίζονται ικανοποιημένοι «αλληλοσυγχαίρονται» και «αποθαυμάζονται» είναι απορίας άξιο .

Προτρέπουμε την Δημοτική Αρχή να προετοιμαστεί καλύτερα την επόμενη φορά, να συνεργαστεί περισσότερο με τους φορείς και όλους τους ιδιώτες μηχανημάτων καθώς και με τους δημότες για καλύτερα αποτελέσματα. Προτείνουμε να υπάρξουν κλιμάκια αιρετών και υπηρεσιακών παραγόντων για την καλύτερη και άμεση καταγραφή των προβλημάτων που προέκυψαν σε υποδομές -οδικό δίκτυο ,αγροτική οδοποιία , δίκτυα ύδρευσης ,ηλεκτροφωτισμού κ.α καθώς και την αποκατάσταση τους .

Να υπάρξει μέριμνα για τις πλημμυρισμένες αγροτικές εκτάσεις και τις δενδρώδεις καλλιέργειες προκειμένου να γίνουν παραγωγικές αντιμετωπίζοντας ταυτόχρονα και τις αυξημένες τιμές των αγροτικών εφοδίων .

Ας παραδειγματιστεί η Δημοτική Αρχή από όμορους Δήμους και ας αναλάβει πρωτοβουλίες ανάδειξης και επίλυσης των προβλημάτων που προέκυψαν .

Κύριοι της Δημοτικής Αρχής φρόντισε τουλάχιστον την επόμενη φορά να προετοιμαστείτε καλύτερα προσφέροντας τις αναγκαίες υπηρεσίες στο Δήμος μας και στους δημότες μας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ