ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης

Μόνο με «διαφάνεια» και «επίδοση εγγράφων» δεν αντιμετωπίζετε το σοβαρό πρόβλημα στελέχωσης με το απαραίτητο προσωπικό του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας (ΔΩΛ), για την αξιοπρεπή λειτουργία, αντάξια της ιστορίας του και του έργου του.

Μέχρι σήμερα η δημοτική αρχή Καλογιάννη, αλλά και η προηγούμενη του κ. Τζανακούλη αντιμετώπισαν την στελέχωση με εκπαιδευτικό-καλλιτεχνικό προσωπικό του ωδείου, με τη ¨λογική¨ ανακύκλωσης της ανεργίας, ελαστικές μορφές εργασίας, με συμβάσεις έργου και με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, απαξιώνοντας έτσι την λειτουργία του σε βάρος του εκπαιδευτικού έργου, αφού άλλαζαν σε πολλές περιπτώσεις το δάσκαλο τους από έτος σε έτος οι σπουδαστές.

Η δημοτική αρχή Καλογιάννη αποδεικνύεται άξιος συνεχιστής των προηγούμενων της ΝΔ, τους οποίους συναγωνίζεται επάξια για το ποιος θα είναι ο ποιο πιστός υπηρέτης της στρατηγικής του κεφαλαίου και των κυβερνητικών κατευθύνσεων για το φθίνεμα της εργατικής δύναμης.

Στο θέμα των προσλήψεων των συμβασιούχων καθηγητών αποδείχθηκε ότι η  πλειοψηφία του Δ.Σ. του Ωδείου πήρε πολιτικές αποφάσεις και ζητούσε από την επιτροπή αξιολόγησης να παρακάμψει τις ίδιες τις οδηγίες του ΑΣΕΠ, που πατάνε στην αντιλαϊκή νομοθεσία που τα κόμματά και οι κυβερνήσεις τους ψήφισαν και να εξαναγκάζετε μετέπειτα να παραιτηθεί (η επιτροπή αξιολόγησης) ώστε με νέα προκήρυξη και άλλη επιτροπή της αρεσκείας της δημοτική αρχής, να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα.

Η ουσία που θέλουν να κρύψουν όλοι τους (δημοτική αρχή και οι 4 της αντιπολίτευσης) είναι ότι για πάνω από 10 χρόνια συνεχίζουν οι μισοί εργαζόμενοι του Ωδείου να βρίσκονται σε διαρκή ομηρία με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, αντί με  πολιτική απόφαση να διεκδικήσουν από την κυβέρνηση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, που θα έλυνε το θέμα της υποστελέχωσης του ΔΩΛ. Αλλά όπως αποδεικνύεται από την ίδια τη ζωή αυτό δεν είναι στην πολιτική τους.

Αντίθετα το τελευταίο διάστημα με τον «κουρνιαχτό» που σηκώνεται και κραδαίνοντας την «ρομφαία της διαφάνειας» από τη μια οι δυνάμεις  της αντιπολίτευσης που στηρίζονται από  ΝΔ, ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, το αντιδραστικό μόρφωμα του Βαϊούλη και απ’ την άλλη τη δημοτική αρχή των ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ κ.α., επιχειρείται οι εργαζόμενοι του Ωδείου να γίνουν «μπαλάκι» στον αποπροσανατολιστικό σκυλοκαβγά τους. Γιατί όλοι τους αυτό που δεν θέλουν να συζητήσουν είναι οι απαράδεκτες  εργασιακές σχέσεις του 50% των εργαζομένων του Ωδείου, γιατί με αυτές συμφωνούν, γιατί θέλουν τους εργαζόμενους «όμηρους» και να ασχολούνται μόνο με την «ανθρωποφαγία» και να αφήνουν στο περιθώριο ότι ακόμη και τα πιο διαφανή κριτήρια και διαδικασίες του ΑΣΕΠ δεν μπορούν να ξεφύγουν απ’ την αντιλαϊκή κατεύθυνση του «φιλτραρίσματος» και της ανακύκλωσης της ανεργίας.

Επανειλημμένα, ως Λαϊκή Συσπείρωση έχουμε φέρει το θέμα στο Δημ. Συμβούλιο για πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για να καλυφθούν οι ανάγκες και τα κενά σε εκπαιδευτικό και όχι μόνο προσωπικό, ειδικά μετά από τόσες συνταξιοδοτήσεις, (τα τελευταία 10 χρόνια έχει μείνει το 1/3 του μόνιμου προσωπικού). Όπως, ακόμα και την ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. από τον Απρίλιο του 2019 για την τροποποίηση από μειωμένο σε πλήρους ωραρίου των εργαζομένων στη φιλαρμονική του Δήμου δεν την έχει υλοποιήσει με ευθύνη της η διοίκηση Καλογιάννη.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Λάρισας καλεί τους εργαζόμενους να βγάλουν τα συμπεράσματά τους, γιατί η αντιλαϊκή νομοθεσία και τα κριτήρια του ΑΣΕΠ δεν θα τους αντιμετωπίσουν δίκαια, όσο θα επαναλαμβάνονται οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου και θα είναι όμηροι των εκάστοτε δημοτικών αρχών και κυβερνήσεων που υπηρετούν τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων. Ούτε φυσικά μπορούν να εναποθέτουν το δικαίωμά τους στη μόνιμη και σταθερή δουλειά σε δικαστικές αποφάσεις και σε εισαγγελικές παραγγελίες. Μόνο μέσα από την οργανωμένη πάλη και το δυνάμωμα του συλλογικού αγώνα, μέσα από την ανασύνταξη των εργατικού κινήματος μπορούν να αποσπάσουν ορισμένα δικαιώματα και κατακτήσεις.

Οι εκλεγμένοι με το ΚΚΕ δημοτικοί σύμβουλοι στεκόμαστε στο πλευρό των εργαζόμενων του Ωδείου της πόλης, στην διεκδίκηση μόνιμης και σταθερής δουλειάς με δικαιώματα για όλους. Όπως και στο δίκαιο αίτημα των γονέων και των μαθητών του ΔΩΛ για απαλλαγή από δίδακτρα και γενναία χρηματοδότηση του Ωδείου της πόλης από τον προϋπολογισμό του Δήμου.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com