ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΒΙΑΣΜΟΥ ΤΗΣ 24ΧΡΟΝΗΣ

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις σχετικά με την υπόθεση της 24χρονης, η οποία κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα βιασμού στη σουίτα πολυτελούς ξενοδοχείου στη Θεσσαλονίκη, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Όπως έγινε γνωστό σήμερα, η νεαρή γυναίκα αναγνώρισε και δεύτερο πρόσωπο από τους εμπλεκομένους κατά την κύρια ανάκριση, ενώ ο εργοδότης της αποκαλύπτει ότι η 24χρονη φοβάται καθώς “οι απειλές είναι πάρα πολλές”.

Υπενθυμίζεται ότι σχηματίζεται ξεχωριστή δικογραφία μετά τις καταγγελίες για πιθανό κύκλωμα μαστροπείας, ενώ υπήρξε και παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, με στόχο να αναβαθμιστεί η έρευνα και να υπάρξουν άμεσα αποτελέσματα.

Σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της υπόθεσης αναμένεται να παίξουν τα αποτελέσματα της τοξικολογικής εξέτασης στην οποία έχει υποβληθεί η 24χρονη, καθώς είναι ανοικτό το ενδεχόμενο να αλλάξει το κατηγορητήριο, εάν προκύψουν τα ανάλογα ευρήματα. Στο “μικροσκόπιο” θα μπει εξάλλου και το υλικό από τις κάμερες του ξενοδοχείου, όπου η νεαρή γυναίκα καταγγέλλει ότι έπεσε θύμα βιασμού.
Ο αδελφός του πρώτου κατηγορούμενου είναι το δεύτερο πρόσωπο που αναγνώρισε η 24χρονη

Η 24χρονη έχει δώσει τρεις καταθέσεις στις Αρχές: τις δύο όταν έκανε την καταγγελία στην αστυνομία και την τρίτη στην ανακρίτρια, την Παρασκευή, όπου φαίνεται να έχουν ξεκαθαρίσει περισσότερο στο μυαλό της τα όσα βίωσε.

Όπως μετέδωσε το mega, στις πρώτες δύο καταθέσεις η κοπέλα είχε πει ότι θυμάται να συναντάται με δύο άτομα την ώρα που πήγαινε προς το δικό της δωμάτιο. Οι αστυνομικοί της έδειξαν τέσσερις φωτογραφίες και αναγνώρισε τον έναν, ο οποίος κλήθηκε, απολογήθηκε και αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Την Παρασκευή που μετέβη στην ανακρίτρια, η 24χρονη τόνισε ότι στην αποτρόπαια πράξη σε βάρος της συμμετείχε και δεύτερο άτομο, που τον αναγνώρισε. Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό, είναι ο αδελφός του πρώτου άνδρα που είχε αναγνωρίσει. Θυμήθηκε, επίσης, ότι υπήρχε και τρίτο άτομο στο δωμάτιο, που δεν είναι σε θέση να αναγνωρίσει αυτή τη στιγμή.

Το δεύτερο πρόσωπο που αναγνώρισε, θα κληθεί να καταθέσει όταν προκύψουν και τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων. Όπως μεταδόθηκε, εάν αποδειχθεί ότι η 24χρονη είχε ναρκωθεί, τότε είναι πιθανόν να αλλάξει το κατηγορητήριο. Και αυτό γιατί δεν θα πρόκειται για το αδίκημα της συνεύρεσης χωρίς συναίνεση, αλλά για “ομαδικό βιασμό”.

Σε ό,τι αφορά στην παρέμβαση της Δικαιοσύνης και τις έρευνες για πιθανή υπόθεση κυκλώματος μαστροπείας, οι πληροφορίες του mega ανέφεραν ότι αυτό το στοιχείο υπάρχει στην κατάθεση μίας άλλης κοπέλας που βρισκόταν στο πάρτι και όχι της 24χρονης. Συγκεκριμένα, η εν λόγω γυναίκα είπε στην κατάθεσή της ότι στο πάρτι βρίσκονταν 13-15 άτομα, εκ των οποίων οι 5-6 άνδρες και οι υπόλοιπες γυναίκες. Κάποιες από τις κοπέλες που ήταν εκεί “νομίζω ότι ήταν εκδιδόμενες”, φέρεται να είπε στην κατάθεσή της.

Η αποκάλυψη για τις απειλές και οι προσωπικές τραγωδίες που έχει βιώσει η 24χρονη

Η 24χρονη, που βρίσκεται σε κατάσταση σοκ, φοβάται ακόμα και για τη ζωή της, όπως αποκάλυψε ο εργοδότης της μιλώντας στο mega. Σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό, ανέφερε:  “Φιλοξενείται αυτήν την στιγμή από κάποια άτομα γιατί αντιλαμβάνεστε ότι φοβάται, είναι ένα κύκλωμα της νύχτας, είναι ένα κύκλωμα που έχει μπλέξει, οι απειλές είναι πάρα πολλές, προσπαθεί και φυλάγεται. Το να προστατέψει τον εαυτό της έχει κάθε δικαίωμα να το κάνει. Δεν είναι μόνη της, καθημερινά γίνεται μία συσπείρωση δίπλα της”.

Ο ίδιος κάνει λόγο για μία έμπιστη και σοβαρή κοπέλα που έχει ένα κρίσιμο πόστο στην επιχείρησή του. “Ήταν ένα έμπιστο άτομο της εταιρίας, έχει μία θέση, δηλαδή είχε μία θέση και έχει μία θέση στην εταιρία, η οποία είναι πάρα πολύ έμπιστη, το να πηγαίνει στις τράπεζες επιταγές, να βλέπει υπηρεσίες και να πηγαίνει χαρτιά, έγγραφα”, επισημαίνει ο εργοδότης της 24χρονης.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η 24χρονη βιώνει μία προσωπική τραγωδία, καθώς έχει χάσει τους γονείς της αλλά και τον σύντροφό της τα τελευταία χρόνια.

“Πέρα από το κτηνώδες της πράξεως που υπέστη αυτή η κοπέλα, προηγούμενα είχε να αντιμετωπίσει και διάφορα θέματα που είχαν συμβεί στην προσωπική της ζωή. Πριν από δύο χρόνια έχασε τον πατέρα της σε τροχαίο ατύχημα, πριν από έναν χρόνο έχασε τον αρραβωνιαστικό της από παθολογικά αίτια, πριν από κάποιους μήνες έχασε τη μητέρα της από παθολογικά αίτια”, λέει ο Γιάννης Ταχματζίδης, δήμαρχος Λαγκαδά.

“Δεν θα κάνω πίσω”, είναι το μήνυμα που στέλνει η 24χρονη

Αποφασισμένη να μην κάνει πίσω, δηλώνει η 24χρονη γυναίκα που καταγγέλλει ότι έπεσε θύμα βιασμού σε σουίτα πολυτελούς ξενοδοχείου στη Θεσσαλονίκη, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Σε δηλώσεις της στην εκπομπή “Αλήθειες με τη Ζήνα”, η 24χρονη έστειλε μήνυμα και σε άλλες γυναίκες που έχουν βρεθεί σε παρόμοια θέση, να μιλήσουν και “να πουν τις δικές τους αλήθειες”.

“Είμαι σίγουρη ότι μετά από εμένα θα βγουν κι άλλες κοπέλες να πουν δικές τους αλήθειες σχετικά με το θέμα. Μακάρι να βγουν, ώστε να αποτρέψουμε αυτή την κατάσταση και να μην το ξαναπάθει καμία κοπέλα. Λυπάμαι πολύ γι’ αυτή την κατάσταση, τα παρακολουθούσα και δεν πίστευα ότι συμβαίνουν. Ώσπου έγινε και σε εμένα. Δεν μπορώ να συνειδητοποιήσω ότι υπάρχουν άνθρωποι που λειτουργούν με αυτόν τον τρόπο. Πόσο λυπάμαι για λογαριασμό τους. Μακάρι να υπάρξει μια δικαίωση, γιατί η πράξη του βιασμού ριζώνει μέσα μας και δεν φεύγει ποτέ και τίποτα δεν αλλάζει”, δήλωσε η 24χρονη στην εκπομπή την Παρασκευή, όταν η υπόθεση είδε για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας.

Σήμερα, επανήλθε με νέες δηλώσεις της στην ίδια εκπομπή. “Είμαι σοκαρισμένη γι’ αυτό που μου συνέβη. Δεν είναι εύκολο να το διαχειριστώ. Εύχομαι καμία γυναίκα στον κόσμο να μην ζήσει αυτό που συνέβη σε εμένα. Ευχαριστώ όλους για τη συμπαράσταση που μου δείχνουν, την έχω ανάγκη τώρα όσο ποτέ. Θέλω να ενθαρρύνω κάθε μία γυναίκα που βίωσε αντίστοιχο περιστατικό να το καταγγείλει”, τόνισε.

“Θέλω μέσα από την εκπομπή να πω κάτι που έχει τεράστια σημασία. Δεν θα κάνω πίσω. Θα συνεχίσω έχοντας στο πλευρό μου τον δικηγόρο μου για να δικαιωθώ. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη. Όλα έχουν πάρει τον δρόμο τους. Τις τελευταίες ημέρες περνώ δύσκολα, αλλά η συμπαράσταση των δικών μου ανθρώπων μου δίνει δύναμη. Σας ευχαριστώ πολύ”, κατέληξε η 24χρονη.

Ο δικηγόρος της 24χρονης, Θανάσης Ζιώγας, μίλησε στην εκπομπή “Αλήθειες με τη Ζήνα”.

Όπως ανέφερε, η νεαρή γυναίκα του τηλεφώνησε το μεσημέρι της Πρωτοχρονιάς και του περιέγραψε τα όσα είχαν συμβεί. Η 24χρονη εργάζεται σε μία επιχείρηση τροφίμων. Έχει βιώσει μεγάλες απώλειες στη ζωή της, καθώς έχουν πεθάνει και οι δύο γονείς της, αλλά και ο συνομήλικος σύντροφός της από ανίατη ασθένεια.

Νέες αποκαλύψεις από τον ακτιβιστή: “Υπάρχουν ήδη καλέσματα σε κοπέλες για τα επόμενα πάρτι”

Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν οι αποκαλύψεις μετά την καταγγελία της 24χρονης ότι έπεσε θύμα βιασμού, κατά τη διάρκεια πάρτι που έγινε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, σε σουίτα πολυτελούς ξενοδοχείου στη Θεσσαλονίκη. Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση προκάλεσε την παρέμβαση του εισαγγελέα. Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διερευνηθούν όλα όσα ακούστηκαν αυτές τις ημέρες σχετικά με τη δράση κάποιων γνωστών ονομάτων της νύχτας, που πιθανόν να ωθούν νέα κορίτσια στην πορνεία.

Ο Ηλίας Γκιώνης, ο ακτιβιστής που δημοσιοποίησε την υπόθεση του βιασμού της 24χρονης, μίλησε στο “Πρωινό” του ΑΝΤ1 για τις καταγγελίες που του μεταφέρουν διάφορες νεαρές γυναίκες και την έρευνα που πραγματοποιεί ο ίδιος για την υπόθεση. “Κάποιες άρχισαν να μου παραθέτουν στοιχεία ότι όλα αυτά είναι κάτι πολύ μεγαλύτερο από μία απλή ομάδα ανδρών που βίασε μία κοπέλα”, ανέφερε ο Ηλίας Γκιώνης για να προσθέσει: “Έχω φτάσει στα όριά μου, είμαι εξουθενωμένος γιατί εδώ και τρεις ημέρες δεν έχω κοιμηθεί, παράλληλα δουλεύω και κάνω την έρευνα. Τα στοιχεία που λαμβάνω είναι καθημερινά…”.

Ερωτηθείς για τη μήνυση που φέρεται να έχει κατατεθεί σε βάρος του, είπε: “Εγώ ενημερώθηκα γι’ αυτή τη μήνυση από τα Μέσα. Δεν μου έχει παραδοθεί ακόμα. Φαντάζομαι υπάρχει μια διαδικασία σε εξέλιξη. Αν και εφόσον λάβω κάποια έγγραφα, θα ενημερώσω το κοινό. Προς το παρόν δεν μου έχει γνωστοποιηθεί κάτι. Δεν κρύβομαι. Προφανώς αφού το αυτόφωρο κρατάει δύο ημέρες, φρόντισα να είμαι κάπου προφυλαγμένος. Πέρα από τη μήνυση, το τελευταίο που με απασχολεί είναι το αυτόφωρο ή αν ισχύει η μήνυση γιατί το έχω ξαναπεράσει στο παρελθόν”.

Αποκάλυψε στη συνέχεια ότι δέχεται απειλές. “Το κυριότερο που με απασχολεί είναι η ασφάλειά μου και η ασφάλεια των θυμάτων. Όλες αυτές τις ημέρες δέχομαι απειλές γενικού περιεχομένου. Δεν θέλω να το πλατιάσω. Θέλω να πω ότι δεν φοβάμαι και θα το αποδείξω. Για μένα αυτό το πράγμα δεν έχει να κάνει με μένα και τον κόσμο. Ξεκινάει από την κοπέλα που βιάστηκε και για όλα τα υπόλοιπα θύματα που με εμπιστεύτηκαν και μου είπαν ‘Ηλία πρέπει να το βγάλουμε’”, τόνισε ο ακτιβιστής και πρόσθεσε ότι “με ενημερώνουν κορίτσια, ότι οι εν λόγω κύριοι σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, μέχρι και χθες το βράδυ καλούσαν κορίτσια σε πάρτι που θα πραγματοποιηθούν τις επόμενες ημέρες. Με ενημέρωσε μία κοπέλα ότι υπάρχουν ήδη καλέσματα σε κοπέλες για τα επόμενα πάρτι”.

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει, έχει συλλέξει ονόματα προσώπων από διάφορους κλάδους. “Τα ονόματα που έχω συλλέξει -είμαι βέβαιος για έξι απ’ αυτούς- είναι από διάφορους κλάδους. Υπάρχουν μέσα άτομα που ανήκουν στον αθλητισμό και την πυγμαχία, υπάρχουν άτομα που έχουν υπάρξει σε ριάλιτι και από εκεί έγιναν διάσημα, προφανώς το μεγάλο κεφάλι είναι επιχειρηματίες, που έχουν χρήματα και άκρες να το στηρίξουν αυτό. Η κοπέλα αυτή έχει να παλέψει απέναντι σε κάτι αρκετά μεγάλο… Οι κοπέλες που μου έδωσαν τα στοιχεία, λαμβάνουν και αυτές μηνύματα… Έχω δημοσιοποιήσει από αυτά που έχω λάβει το 1/10…”, τόνισε και εξήγησε ότι “διαλέγουν κοπέλες από τα social media”.

Ο ίδιος σημειώνει ότι δεν τον έχουν προσεγγίσει οι Αρχές για να του ζητήσουν στοιχεία και αναφέρει: “Και να μου ζητήσουν, δεν ξέρω σε ποιον θα εμπιστευτώ από την ΕΛ.ΑΣ. να δώσω τα στοιχεία που έχω…”. “Με την έρευνα έχω καταλήξει ότι υπάρχουν και στην Αστυνομία άνθρωποι που καλύπτουν τους κυρίους αυτούς, γιατί έχουν και αυτοί όφελος. Όλο αυτό το κύκλωμα εμπλέκει μέσα και ονόματα πολιτικών, τα οποία θα βγουν σύντομα στο προσκήνιο δημόσια, όπως με ενημερώνουν δημοσιογράφοι. Υπάρχουν ονόματα πολιτικών, τα οποία εγώ δεν είχα βρει και με ενημέρωσαν δημοσιογράφοι… Υπάρχουν οι δράστες της ομάδας αυτού του κυκλώματος, έχουν πολύ στενές σχέσεις με άτομα του πολιτικού χώρου, όπως επίσης πολλές φορές σε αυτά τα πάρτι συμμετέχουν και άτομα του πολιτικού χώρου”, τονίζει ο ακτιβιστής.

enikos.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ