ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ: Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΩΝ ΠΟΛΕΩΝ ΠΟΥ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ

Κοινή διαδικτυακή ημερίδα των δήμων Λαρισαίων και Κορίνθου τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022

Διαδικτυακή ημερίδα  με θέμα “Τοπική Αυτοδιοίκηση και Διά Βίου Μάθηση: η συμβολή των πόλεων που μαθαίνουν” πραγματοποιείται από το Δήμο Λαρισαίων και το Δήμο Κορινθίων τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022, ώρες 17:45 – 21:15  στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Εκπαίδευσης (Education Day) και του εορτασμού των 70 χρόνων από την Ίδρυση του Ινστιτούτου Δια Βίου Μάθησης της UNESCO (UNESCO Lifelong Learning Institute)

Είναι η πρώτη φορά που δύο ελληνικές Πόλεις που Μαθαίνουν υλοποιούν μια ανάλογη εκδήλωση με στόχο, πέραν της ανάδειξης αποτελεσματικών μεθοδολογιών και καλών πρακτικών, να ενθαρρύνει το διάλογο σχετικά με τις προοπτικές ανάπτυξης της δια βίου μάθησης στην τοπική αυτοδιοίκηση αξιοποιώντας την εμπειρία των Πόλεων που Μαθαίνουν και να ενισχύσει τη δικτύωση μεταξύ των ελληνικών Πόλεων που Μαθαίνουν καθώς και τη σύνδεσή τους με συναφείς με τη διά βίου μάθηση φορείς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Η ημερίδα απευθύνεται σε στελέχη της Δημόσιας Διοίκησης και φορέων της Εκπαίδευσης Ενηλίκων και Διά Βίου Μάθησης, εκπαιδευτικούς, εκπαιδευτές και εκπαιδευόμενους όλων των βαθμίδων και όλων των μορφών εκπαίδευσης καθώς και σε ενεργούς πολίτες που αξιοποιούν κάθε μορφή μάθησης.

Στην εκδήλωση συμμετέχουν ο συντονιστής του παγκόσμιου Δικτύου των Πόλεων που Μαθαίνουν της UNESCO κ. Raúl Valdés-Cotera, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Τρικκαίων  κ. Δ, Παπαστεργίου, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, φορέων και Ελληνικών Πόλεων που Μαθαίνουν,  πανεπιστημιακοί από το πεδίο της Διά Βίου Μάθησης. Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο κ. Γ. Βούτσινος – Γενικός Γραμματέας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, η Πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO κ. Α. Τζιτζικώστα, ο Δήμαρχος Κορινθίων κ. Β. Νανόπουλος, ο Δήμαρχος Λαρισαίων κ. Α. Καλογιάννης, και ο κ. Σ. Σπυρίδων –  Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΕΤΑΑ.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας Zoom.

Zoom link για την παρακολούθηση της ημερίδας:

https://us02web.zoom.us/j/87912897855?pwd=VXpSU0FOV1JBUlpLUWp2cmFvSng3QT09

Εγγραφές:

https://forms.gle/Y61fkTTQHwqkmmwi8

Για το πρόγραμμα και για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ακολουθήσετε τον παρακάτω σύνδεσμο:

https://learninglarissa2016.files.wordpress.com/2022/01/220118_korinthos_panep.pdf

Δήμος Λαρισαίων:  e-mail: learning-city@larissa.gov.gr, τηλ.: 2410680249 – 2410680250

Δήμος Κορινθίων:  e-mail: gbag@otenet.gr, τηλ.: 6977-200946, 2741362806

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com