ΟΙ 17 ΛΑΡΙΣΑΙΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ

Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία ανακοίνωσε σήμερα τα ονόματα των μαθητών Γυμνασίων και Λυκείων της χώρας που διακρίθηκαν στο διαγωνισμό “ΘΑΛΗΣ” που διεξήχθη στις 5/11/2021. 17 συνολικά μαθητές σχολείων του Νομού Λάρισας πήραν το πολυπόθητο εισιτήριο για την επόμενη φάση του διαγωνισμού.

Φέτος, όπως και πέρυσι λόγω των ειδικών συνθηκών που δημιουργεί η πανδημία του Covid-19, δεν θα διεξαχθεί η δεύτερη φάση του διαγωνισμού με την επωνυμία” ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ”. Κατά συνέπεια οι 17 Λαρισαίοι μαθητές και τα υπόλοιπα παιδιά από τις άλλες περιοχές της χώρας θα λάβουν απευθεί-ας μέρος στην 3η και τελική φάση, που είναι η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα “Αρχιμήδης”, δια-γωνισμός που θα γίνει στις 26 Φεβρουαρίου.

Και εδώ η υγειονομική κρίση επιβάλλει για δεύτερη χρονιά ειδικές συνθήκες διεξαγωγής. Ο “Αρχι-μήδης” θα διεξαχθεί λοιπόν στην Αθήνα και σε επιλεγμένα Περιφερειακά Κέντρα, που θα οριστούν πολύ σύντομα από το Δ.Σ. της ΕΜΕ. Θεωρείται βέβαιο ότι η Λάρισα θα είναι και φέτος κέντρο διε-ξαγωγής της Ολυμπιάδας και μάλιστα με αυξημένο ρόλο στο μαθηματικό χάρτη της χώρας, αφού αναμένεται να υποδεχθεί τους επιτυχόντες από τους νομούς της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλά-δας.

Αξίζει να επισημανθεί ότι από τον ” Αρχιμήδη” θα επιλεγούν τα μέλη των Εθνικών Ομάδων Μαθη-ματικών που θα κληθούν να εκπροσωπήσουν τη χώρα στους διάφορους διεθνείς διαγωνισμούς που ακολουθούν.

Οι 17 Λαρισαίοι μαθητές που προκρίθηκαν και θα συμμετάσχουν στην Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα είναι οι παρακάτω:

Β’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΒΟΥΖΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΕΚΠ/ΡΙΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ
Β’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΓΕΡΑΣΑΚΗΣ ΖΗΣΗΣ 5ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
Β’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΕΚΠ/ΡΙΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ
Γ’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΓΡΑΦΙΩΤΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΣΧΟΛΗ ΚΑΡΑΒΑΝΑ
Γ’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΙΟΛΟΥ ΠΑΥΛΙΝΑ ΜΑΡΙΑ ΣΧΟΛΗ ΚΑΡΑΒΑΝΑ
Γ’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΔΟΥΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ 14ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
Γ’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΟΤΣΑΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 1ο ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
Γ’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΟΥΡΝΟΥΤΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ 6ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
Γ’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΠΑΛΑΝΤΖΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΕΚΠ/ΡΙΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ
Γ’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΣΥΡΙΝΙΑΝ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΣΧΟΛΗ ΚΑΡΑΒΑΝΑ
Α΄ΛΥΚΕΙΟΥ ΜΠΑΤΖΙΑΚΑΣ ΘΩΜΑΣ ΕΚΠ/ΡΙΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ
Α΄ΛΥΚΕΙΟΥ ΜΠΕΛΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 14ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
Α΄ΛΥΚΕΙΟΥ ΝΤΑΝΑ ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ ΕΚΠ/ΡΙΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ
Β΄ΛΥΚΕΙΟΥ ΑΛΜΠΑΝΗ ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΜΑΡΙΑ ΕΚΠ/ΡΙΑ Μ.Ν. ΡΑΠΤΟΥ
Β΄ΛΥΚΕΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΘΩΜΑΣ ΕΚΠ/ΡΙΑ Μ.Ν. ΡΑΠΤΟΥ
Γ΄ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΑΚΑΕΣ ΒΑΪΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΕΚΠ/ΡΙΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ
Γ΄ΛΥΚΕΙΟΥ ΛΑΜΠΡΙΝΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ 2ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Η διοίκηση της ΕΜΕ Λάρισας συγχαίρει τους διακριθέντες μαθητές και εύχεται κάθε επιτυχία στις προσεχείς τους υποχρεώσεις.
Ευχαριστεί επίσης θερμά όλους τους μαθητές που έλαβαν στο ” Θαλή” δημιουργώντας ρεκόρ συμ-μετοχής (821 μαθητές) όπως και τις οικογένειές τους που με την εμπιστοσύνη τους στην ΕΜΕ προσδίδουν κύρος στους διαγωνισμούς και τις δράσεις του επιστημονικού σωματείου.
Τέλος, συγχαρητήρια και ευχαριστίες αξίζουν στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νο-μού, στους διευθυντές και εκπαιδευτικούς των δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων και ιδιαίτερα στους συναδέλφους μαθηματικούς. Όλοι οι παραπάνω συνέδραμαν καθοριστικά στην άρτια διεξα-γωγή της διαγωνιστικής διαδικασίας σε δύσκολες και ιδιαίτερες συνθήκες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ