Γ. ΛΑΜΠΡΟΥΛΗΣ: ΔΕΝ ΩΦΕΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΒΙΟΠΑΛΑΙΣΤΕΣ ΑΓΡΟΤΕΣ

Το σχόλιο του Γ. Λαμπρούλη για τη σύμβαση Ελλάδας – Αρμενίας στη γεωργία

Την αντίθεση του ΚΚΕ στη σύμβαση μεταξύ Ελλάδας και Αρμενίας για τη συνεργασία τους στον τομέα της γεωργίας, εξέφρασε ο Γιώργος Λαμπρούλης, βουλευτής του Κόμματος, μιλώντας στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου όπου συζητείται η κύρωσή της.

Όπως τόνισε, η συμφωνία εντάσσεται στην υλοποίηση της πολιτικής της ΕΕ που εφαρμόζεται από όλες τις ελληνικές κυβερνήσεις, που με εργαλείο την ΚΑΠ στόχο έχει να ξεκληρίσει τη μικρομεσαία αγροτιά και να ενισχύσει τη μεγάλη καπιταλιστική αγροτική παραγωγή. Η κυβέρνηση φέρνει τη συγκεκριμένη συμφωνία, συνεχίζοντας την πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Από τη συγκεκριμένη συμφωνία, τόνισε χαρακτηριστικά, δεν έχουν να περιμένουν τίποτα οι βιοπαλαιστές αγρότες που βλέπουν κάθε χρόνο το εισόδημά τους να συρρικνώνεται εξαιτίας της ασκούμενης πολιτικής.

Για τους βιοπαλαιστές αγρότες με τη συγκεκριμένη συμφωνία, συνέχισε, δεν πρόκειται να μειωθεί το υψηλό κόστος παραγωγής, οι απανωτές αυξήσεις στο ρεύμα και στο αγροτικό πετρέλαιο, οι ανατιμήσεις στις ζωοτροφές και τα λιπάσματα που επιβάλλουν κράτος και μονοπώλια, οδηγώντας τους σε απόγνωση. Ούτε πρόκειται να διαμορφώσει τιμές που να ικανοποιούν τις ανάγκες και το εισόδημα των αγροτών για μία αξιοπρεπή διαβίωση, ούτε πρόκειται να φέρει μέτρα προστασίας των αγροτών έναντι των μεσαζόντων και των τραπεζών.

Αντίθετα, πρόσθεσε ο Γ. Λαμπρούλης η συγκεκριμένη συμφωνία υπηρετεί τη δράση των μεγάλων ομίλων, στο πλαίσιο της περιβόητης εξωστρέφειας της εγχώριας αστικής αστικής να διεισδύσει στις αγορές άλλων χωρών. Για όλους τους παραπάνω λόγους, το ΚΚΕ θα καταψηφίσει τη σύμβαση, κατέληξε ο κομμουνιστής βουλευτής.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com