Ε. ΛΙΑΚΟΥΛΗ: ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΟ «ΤΣΙΠΟΥΡΟ» ΚΑΙ ΤΗΝ «ΤΣΙΚΟΥΔΙΑ»

Συνάντηση οργάνωσε και πραγματοποίησε, η Γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής ν. Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, από κοινού με τον επικεφαλής της Κ.Ο. κ. Μιχάλη Κατρίνη, τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο κ. Κώστα Σκανδαλίδη, τους βουλευτές κ.κ. Βασίλη Κεγκέρογλου και Ανδρέα Πουλά καθώς και τον Γραμματέα Τομέα Οικονομικών κ. Γιάννη Κουτσούκο, με τους αμβυκούχους και αμπελουργούς της Λάρισας, της Κρήτης και άλλων περιοχών της Ελλάδας, σχετικά με το νομοσχέδιο που αποκλείει εφεξής από τη χρήση της ονομασίας «τσίπουρο» και «τσικουδιά», πλήττοντας ανεπανόρθωτα τους μικρούς αποσταγματοποιούς της χώρας.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι εκπρόσωποι των μικρών αποσταγματοποιών εξέφρασαν την έντονη αντίθεσή τους στη σκληρή κυβερνητική απόφαση που τους υποχρεώνει να ονομάζουν, πλέον, το τσίπουρο και την τσικουδιά «παραδοσιακό απόσταγμα διημέρων» και να το διαθέτουν ως «no name» προϊόν, χωρίς καμία απολύτως πληροφορία προς τον τελικό καταναλωτή για το περιεχόμενο, τον τρόπο κατανάλωσης και τρόπο παραγωγής. Αντίθετα, μόνος στόχος της Κυβέρνησης είναι να εξυπηρετήσει και να επεκτείνει τα συμφέροντα μεγάλων ομίλων της μεταποίησης και εμπορίας ποτών.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισαν οι εκπρόσωποι των αμπελουργών και αμβυκούχων, η άδικη πολιτική της Κυβέρνησης οδηγεί έναν ολόκληρο κλάδο σε αφανισμό, ενώ, ταυτόχρονα, δυσχεραίνεται η πρόσβαση των καταναλωτών σε ένα προϊόν δημοφιλές και ποιοτικό για όλους τους πολίτες, κυρίως, δε, τους μη προνομιούχους.

Από την πλευρά της, η Γραμματέας της Κ.Ο. και Βουλευτής Λάρισας του ΠΑ.ΣΟ.Κ-Κίνημα Αλλαγής, κ. Λιακούλη, διαβεβαίωσε τους συνομιλητές της παραγωγούς ότι η θέση της δημοκρατικής παράταξης παραμένει σταθερή και είναι η εξαίρεση του τσίπουρου και της τσικουδιάς, των παραδοσιακών αυτών προϊόντων που είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την τοπική μας κουλτούρα, από την απαγόρευση χρήσης της παραδοσιακής ονομασίας τους. Καταλήγοντας, η Γραμματέας της Κ.Ο. δεσμεύθηκε ότι το ΠΑ.ΣΟ.Κ.-Κίνημα αλλαγής, στην επερχόμενη συζήτηση του νομοσχεδίου στη Βουλή, αναλαμβάνει συγκεκριμένη πρωτοβουλία και καταθέτει σχετική τροπολογία, προκειμένου να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα του κλάδου και να διορθώσει τις υπάρχουσες στρεβλώσεις που έχουν δημιουργήσει οι πολιτικές πρακτικές τόσο της προηγούμενης κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όσο και της τωρινής, της ΝΔ» .

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ