22ΧΡΟΝΗ ΒΟΛΙΩΤΙΣΣΑ ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΕ 2 ΝΕΑΡΟΥΣ ΛΑΡΙΣΑΙΟΥΣ ΓΙΑ ΒΙΑΣΜΟ

Ελεύθεροι με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, μέχρι την εκδίκαση (ή της απόφασης του αρμόδιου δικαστικού συμβουλίου για παραπομπή της υπόθεσης στο ακροατήριο), αφέθηκαν δύο νεαροί από τη Λάρισα που κατηγορούνται για βιασμό από κοινού, έπειτα από καταγγελία που υπέβαλε 22χρονη Βολιώτισσα.

Οι δύο άνδρες ηλικίας 23 και 24 ετών, πέρασαν προχθές το κατώφλι του ανακριτή Βόλου, προκειμένου να απολογηθούν και μετά τις εξηγήσεις που έδωσαν, με τη σύμφωνη γνώμη και του εισαγγελέα υπηρεσίας Πρωτοδικών, αφέθηκαν ελεύθεροι υπό τον παραπάνω όρο.

Σύμφωνα με την καταγγελία της 22χρονης φοιτήτριας για αρκετό χρονικό διάστημα οι δύο γνωρίστηκαν και συνομιλούσαν μαζί της μέσω Ινσταγκραμ. Τελικά γύρω στα τέλη Μαΐου του 2021 κανόνισαν να έρθουν στον Βόλο και βρέθηκαν με την 22χρονη η οποία είχε ειδοποιήσει και μια φίλη της, ώστε να βρεθούν για βραδινή διασκέδαση. Αυτό και έγινε, ωστόσο, η φίλη της καταγγέλλουσας άφησε την παρέα και έφυγε, με τους νεαρούς κατόπιν να αποχωρούν και να επιστρέφουν στην πόλη τους.

Η κοπέλα τούς έστειλε γραπτό μήνυμα να συναντηθούν ξανά, με τους δύο άνδρες να έρχονται και πάλι στον Βόλο και να την παραλαμβάνουν με το αυτοκίνητο του ενός, κατευθυνόμενοι σε διάφορα σημεία εκτός Βόλου. Τελικά σύμφωνα πάντα με την καταγγελία της νεαρής φοιτήτριας σταμάτησαν σε ερημική τοποθεσία κοντά στην πόλη και άρχισαν να πίνουν και να παίζουν το παιχνίδι «θάρρος ή αλήθεια». Τότε ο ένας την οδήγησε στα πίσω καθίσματα του οχήματος και, σύμφωνα πάντα με τη μήνυση, τη βίασε, ενώ όταν τελείωσε, ο άλλος την έβγαλε εκτός αυτοκινήτου και τη βίασε και αυτός με τη σειρά του.

Οι νεαροί άνδρες στην απολογία τους αρνήθηκαν κατηγορηματικά ότι χρησιμοποίησαν βία για να έρθουν σε συνουσία μαζί της και υποστήριξαν πως κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού η κοπέλα έβγαλε τη μπλούζα της, προκαλώντας τους και ό,τι έγινε ήταν με τη συναίνεσή της. Για να ισχυροποιήσουν μάλιστα τη θέση τους, ανέφεραν σύμφωνα με πληροφορίες, πως την επόμενη ημέρα ο ένας δέχθηκε μήνυμα από την 22χρονη που του έλεγε πόσο καλά πέρασε την προηγούμενη νύχτα…

Αξιόπιστες πηγές επισημαίνουν πως η νεαρή δεν εξετάστηκε από ιατροδικαστή που να πιστοποιούσε πως έπεσε θύμα βιασμού, ενώ το όλο θέμα προέκυψε όταν ήταν στην επικαιρότητα οι καταγγελίες διαφόρων γυναικών μέσω του κινήματος Metoo. Η 22χρονη προέβη σε δημοσίευση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης πως έπεσε θύμα βιασμού, με την αστυνομία να την καλεί να δώσει λεπτομέρειες και την κοπέλα να υποβάλει μήνυση κατά των δύο αντρών.

Στο πλαίσιο αυτό ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Βόλου που παρήγγειλε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας τη διενέργεια προκαταρτικής έρευνας, ενώ με το πέρας της, ασκήθηκε σε βάρος των δύο ποινική δίωξη για βιασμό από κοινού, κακουργηματικού χαρακτήρα.
Πληροφορίες αναφέρουν πως τα στοιχεία δεν απέδειξαν την άσκηση βίας από πλευράς κατηγορούμενων, ενώ και η κοπέλα δεν ανέφερε κάτι σχετικά με βιασμό σε κάποια φίλη της, παρά μόνο πως πέρασε ευχάριστα με τον έναν νεαρό.
Επισημαίνεται πως ο ένας από τους δύο κατηγορούμενους έχει λευκό ποινικό μητρώο.

e-thessalia.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ