ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΙ ΤΟΝ ΑΠΟΥΣΙΟΛΟΓΟ ΑΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕΙ ΤΑ ΕΡΓΑ

Απάντηση των ανεξάρτητων δημοτικών συμβούλων του Δήμου Κιλελέρ στον δήμαρχο Θ. Νασιακόπουλο για τις καταστροφές του «Διομήδη»

Προκαλεί μάλλον θλίψη στους εκατοντάδες δημότες του Δήμου Κιλελέρ, που είδαν τις περιουσίες τους να χάνονται μέσα στην κακοκαιρία, να αντιμετωπίζονται από τη δημοτική αρχή και το Δήμαρχο Θανάση Νασιακόποπυλο σαν ιθαγενείς που προσπαθεί να τους «ξεγελάσει» με τις «ηρωικές ενέργειες» που δήθεν έκανε την ώρα της πλημμύρας.

Την ίδια στιγμή που άπραγοι, όλο το προηγούμενο διάστημα δεν προχώρησαν στην απαιτούμενη θωράκιση των ευαίσθητων σημείων. Οι κάτοικοι του Δήμου Κιλελέρ δεν έχουν ανάγκη από «ήρωες» που τρέχουν πανικόβλητοι τη δύσκολη στιγμή να μαζέψουν τα ασυμάζευτα. Χρειάζονται σχεδιασμό και δράση πριν ξεσπάσει η κακοκαιρία για να θωρακίσουν την περιοχή.

Μετά την καταστροφή που προκάλεσε ο «Ιανός» κανείς δεν μπορεί να προσποιείται ότι δεν γνώριζε. Τα «ευαίσθητα» σημεία της περιοχής είναι γνωστά σε όλους μας. Κι όσοι δεν τα γνώριζαν, δυστυχώς τα έμαθαν στις προηγούμενες κακοκαιρίες. Ο «Διομήδης» ήταν άλλωστε μια «προαναγγελθείσα» καταστροφή. Η κυνική ομολογία του Δημάρχου Θανάση Νασιακόπουλου, πως ένα έργο που δημοπρατήθηκε πριν από δύο χρόνια, για τον καθαρισμό των ρεμάτων και ακόμα δεν άρχισε να αποδίδει αλλά βρίσκεται σε …προσωρινή αναστολή λόγω της κακοκαιρίας, τα λέει όλα. Ανύπαρκτος σχεδιασμός, λογική «βλέποντας και κάνοντας» και φυσικά μετάθεση των ευθυνών με μπλοκάκι «απουσιολόγου» στο ποιος έτρεχε πανικόβλητος την ώρα της καταστροφής και ποιος όχι.

Η ερώτηση μας ωστόσο δεν αφορούσε στα μπαλώματα που έγιναν την ώρα της κρίσης για να μετριαστεί το μέγεθος της καταστροφής. Ρωτήσαμε ποιες ενέργειες είχαν γίνει για να μην φτάσουμε στην καταστροφή. Ποιος αναλαμβάνει την ευθύνη γι’ αυτό που έγινε. Κι αυτό που εισπράξαμε ως απάντηση από το Δήμαρχο, είναι οι εργασίες που ανεστάλησαν λόγω κακοκαιρίας. Η δημοτική αρχή λειτουργεί μόνο με ηλιοφάνεια μάλλον!

Θα επιμείνουμε στα ερωτήματα μας, τιμώντας και το ρόλο μας ως μέλη του δημοτικού συμβουλίου. Τα οποία μέλη του δημοτικού συμβουλίου και ιδιαίτερα της αντιπολίτευσης δεν έχουν το ρόλο του καλού μαθητή απέναντι στον «απουσιολόγο» Δήμαρχο. Αλλά να ελέγχουν τη δημοτική αρχή για τις πράξεις και τις παραλήψεις της, στην προσπάθεια που κάνουμε όλοι για να προσφέρουμε στους συνδημότες μας συνθήκες ασφάλειας και ευημερίας. Ας απαντήσει ο κ. Νασιακόπουλος για την ταμπακιέρα λοιπόν:

– Σε ποιες ενέργειες προχώρησε για να θωρακίσει την περιοχή έναντι πλημμυρικών φαινομένων, μετά και την εμπειρία των προηγούμενων ισχυρών βροχοπτώσεων και πλημμυρών;

– Πότε καθαρίστηκε για τελευταία φορά ο ποταμός Γκουσμπασανιώτης και γιατί υπερχείλισε στο ύψος της Ν. Λεύκης και της Χάλκης, παρασύροντας στην καταστροφή αγροτικές εκμεταλλεύσεις και επιχειρήσεις;

– Τι συνέβη και πλημμύρισαν 15.000 στρέμματα στην περιοχή του Καλαμακίου;

– Υπάρχει σχεδιασμός για ανάλογα φαινόμενα από την πολιτική προστασία και τι προβλέπει; Πότε έχει επικαιροποιηθεί την τελευταία φορά;

– Σκοπεύει η Δημοτική αρχή να παρέμβει για την γρήγορη και εξ’ ολοκλήρου αποζημίωση των δημοτών που επλήγησαν από τις πλημμύρες; Με ποιόν τρόπο;

Και τέλος ας μη μιλάει ο Δήμαρχος για τη δημιουργία εντυπώσεων. Διότι γνωρίζει πολύ καλά πως η μόνη εντύπωση που υπάρχει είναι εκείνη των ανθρώπων που έχασαν το βιός τους στη διάρκεια της πλημμύρας. Και η εντύπωση τους είναι εξαιρετικά αρνητική, ιδιαίτερα όταν βλέπουν δεκάδες αναθέσεις δεξιά κι αριστερά, αλλά καμία για την προστασία των ίδιων των ανθρώπων και των περιουσιών τους.

Ακριβούλης Γεώργιος
Ζαχαριάς Ιωάννης
Καρυούδης Γεώργιος
Νανούλης Θεοφάνης
Φασφαλής Αντώνιος
Χατζούλης Βασίλειος

Ανεξάρτητοι Δημοτικοί Σύμβουλοι
Δήμου Κιλελέρ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ