ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΡΥΘΡΟ ΣΤΑΥΡΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ ΣΤΟ 5ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Στο 5ο Γυμνάσιο Λάρισας την Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2022 οι εκπαιδευτικοί του 5ου Γυμνασίου Λάρισας παρακολούθησαν στο Εργαστήριο Φυσικών Επιστημών του Σχολείου ένα ενδιαφέρον σεμινάριο από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό με θέμα τις Πρώτες βοήθειες.

Η εκπρόσωπος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Λάρισας, κα Γιώτσα Χριστίνα, η οποία ανταποκρίθηκε άμεσα στην πρόσκληση του σχολείου, αναφέρθηκε στις βασικές αρχές των πρώτων βοηθειών και διάσωσης και επικεντρώθηκε στην αντιμετώπιση περιστατικών και σοβαρών καταστάσεων που μπορεί να προκύψουν στην σχολική καθημερινότητα και έδωσε έμφαση στο σχολικό φαρμακείο.

Ειδικότερα μίλησε για τρόπους αντιμετώπισης αιμορραγικών καταστάσεων και τραυματισμών, τσιμπημάτων, κρίσεων πανικού, επιληψίας, λιποθυμικών καταστάσεων, εγκαυμάτων και προβλημάτων από την έκθεση στον ήλιο. Η εκπαίδευση περιέλαβε ακόμη και επίδειξη ασκήσεων αντιμετώπισης σε περίπτωση πνιγμονής, απώλειας αισθήσεων και εμφράγματος.

Η κ. Γιώτσα έδωσε κατατοπιστικές απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα των εκπαιδευτικών που παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και άφησε ενημερωτικό υλικό.

Το σεμινάριο διοργανώθηκε στο πλαίσιο της ενδοσχολικής επιμόρφωσης στη λογική ότι η ενημέρωση σε θέματα που άπτονται της ζωής είναι πρώτιστης σημασίας και οι εκπαιδευτικοί, είναι σημαντικό να μπορούν να δώσουν τις πρώτες βοήθειες στα παιδιά σε περίπτωση ατυχήματος.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ