ΝΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΘΟΥΝ ΛΟΓΩ COVID ΚΑΙ ΟΙ DJS

Αναφορά με το αίτημα των επαγγελματιών δισκοθετών κατέθεσε ο Μ. Χαρακόπουλος

«Αναμφίβολα οι επαγγελματίες και οι εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις στον χώρο της εστίασης και της ψυχαγωγίας ανήκουν στους άμεσα οικονομικά θιγόμενους συμπολίτες μας από την επέλαση του Covid. Τα μέτρα που λαμβάνει η πολιτεία για τον έλεγχο της πανδημίας έχουν σκοπό να προστατέψουν τη δημόσια υγεία και ορθώς στις περιπτώσεις που αποδεδειγμένα οι εργαζόμενοι πλήττονται οικονομικά, δρομολογούνται αποζημιώσεις.

Θεωρώ, λοιπόν, εύλογο το αίτημα για αποζημίωση των επαγγελματιών δισκοθετών και πιστεύω ότι θα πρέπει να τύχει της ανάλογης προσοχής, καθώς η συσχέτισή τους με τις επιχειρήσεις που παρέμειναν κλειστές λόγω των μέτρων, είναι στενή, και επηρεάζει την απασχόλησή τους».

Τα παραπάνω δήλωσε ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μετά την κατάθεση σχετικής Αναφοράς στη Βουλή προς τους υπουργούς Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κωστή Χατζηδάκη.

Ο Θεσσαλός πολιτικός με την Αναφορά του συνηγορεί στο αίτημα που του κοινοποιήθηκε με σχετική επιστολή από τον Σύλλογο Επαγγελματιών Δισκοθετών Λάρισας (Σ.Ε.Δι.Λ) για αποζημιώσεις στους εργαζόμενους του κλάδου που έχουν ένσημα επαγγελματία δισκοθέτη (dj)/μουσικού – καλλιτέχνη, λόγω του περιορισμού της απασχόλησής τους από την εφαρμογή των μέτρων για τον κορονοϊό στον νομό Λάρισας, κατά την περίοδο του Οκτωβρίου του 2021 και του Δεκεμβρίου – Ιανουαρίου του 2022.

Στην επιστολή του Συλλόγου αναφέρεται ότι οι εργαζόμενοι στον εν λόγω κλάδο έχουν διακόψει την εργασία τους συνολικά 24 ημέρες, ήτοι από 1 έως 8 Οκτωβρίου και από 30 Δεκεμβρίου 2021 έως τις 14 Ιανουαρίου 2022, λόγω των μέτρων που ίσχυσαν για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού στο νομό Λάρισας. Η σχέση του επαγγέλματός τους με τις επιχειρήσεις που δεν λειτούργησαν λόγω των μέτρων είναι άμεση και συνεπώς το 95% των εργαζόμενων του κλάδου παρέμεινε χωρίς δουλειά το προαναφερόμενο διάστημα. Ως εκ τούτου, για λόγους δικαιοσύνης, ζητούν από το κράτος να προβεί σε αποζημιώσεις για τις ημέρες που δεν εργάστηκαν, καθώς και για όσο καιρό απαιτηθεί αν υπάρξει νέα περίοδος εφαρμογής των μέτρων.

Αναγνωρίζοντας την ιδιαιτερότητα των εργασιακών περιστάσεων που θίγουν τους εργαζόμενους του κλάδου ο Μάξιμος Χαρακόπουλος ζητά από τους αρμόδιους υπουργούς να διερευνηθεί η δυνατότητα για την οικονομική τους στήριξη και την ενημέρωσή του επ’ αυτού.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ