ΔΕΝ ΣΥΖΗΤΟΥΜΕ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ

Παρέμβαση στην επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής του Χρ. Κέλλα  ο οποίος έστειλε τα βέλη του στον ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. λέγοντας ότι “αυτοί που έκλεισαν τις τράπεζες, δεν δικαιούνται να ομιλούν για ανάπτυξη”

Την παρέμβαση του ιατρού και αν. Γραμματέα της ΚΟ της ΝΔ, Βουλευτή Ν. Λάρισας, κ. Χρήστου Κέλλα, στη συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, προκάλεσε η αναφορά του Βουλευτή του ΜΕΡΑ 25, Κρίτωνα Αρσένη, στη σύσκεψη που είχαν η αν. Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, ο Χρήστος Κέλλας και οι υπόλοιποι βουλευτές – ιατροί της ΝΔ, την Δευτέρα 17 Ιανουαρίου, όπου …υποτίθεται ότι συζητήθηκε το κλείσιμο νοσοκομείων.

Ο Λαρισαίος ιατρός, που είχε μιλήσει και στην 1η συνεδρίαση της Επιτροπής αναπτύσσοντας τους βασικούς άξονες του νομοσχεδίου και αποκαθιστώντας την αλήθεια σε ανάλογη ψευδή αναφορά περί κλεισίματος του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης, έλαβε τον λόγο μετά την τοποθέτηση του ειδικού αγορητή του ΜΕΡΑ 25, τονίζοντας:

«Στη σύσκεψη με την κ. Γκάγκα ουδέποτε συζητήθηκε το κλείσιμο οποιουδήποτε νοσοκομείου. Όσον αφορά, το Παίδων Πεντέλης, το νοσοκομείο ασφαλώς και δεν κλείνει και λειτουργεί κανονικά τα πρωινά.

Κατά τις επόμενες 4-5 εβδομάδες δεν θα εφημερεύει καθότι έχει γίνει μεγάλο εμβολιαστικό κέντρο για παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών.

Δεν υπάρχει καμία σκέψη απ’ την πλευρά της κυβέρνησης για υποβάθμιση του συγκεκριμένου ιδρύματος. Αντιθέτως, αυτό έχει ενισχυθεί με 57 προσλήψεις, το προηγούμενο χρονικό διάστημα και ακολουθούν 13 ακόμη.

Ανάλογα με την πορεία των εμβολιασμών, μετά από 4-5 εβδομάδες, ίσως και νωρίτερα, θα επανέλθει κανονικά στην ανοιχτή εφημερία.

Το ότι ο ειδικός αγορητής του ΜΕΡΑ 25 δεν τοποθετείται για τον νέο αναπτυξιακό νόμο, δεν μου προξενεί καμία εντύπωση.

Η οικονομική ανάπτυξη προϋποθέτει τη λειτουργία τραπεζικού συστήματος, αλλά ο πρόεδρος του ΜΕΡΑ 25, ο κ. Βαρουφάκης, ήταν εκείνος που, ως Υπουργός Οικονομικών, έκλεισε τις τράπεζες. Επομένως, αντιλαμβανόμαστε όλοι γιατί επιλέγουν να μην μιλήσουν επί της ουσίας στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο».

Ο Λαρισαίος πολιτικός αποκατέστησε, επίσης, την αλήθεια, αναφορικά με ψευδείς ισχυρισμούς  για διάλυση των σχολείων, σημειώνοντας:

«Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της πανδημίας και τήρησης των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας, τα σχολεία έχουν ενισχυθεί με επιπλέον προσλήψεις εκπαιδευτικών και λειτουργούν κανονικά, εκτός ελαχίστων τμημάτων που έχουν κλείσει».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ