ΕΙΧΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΥΝΑΙΣΘΗΣΗ ΤΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΔΑΣΚΑΛΟΥ

Το συλλυπητήριο μήνυμα του Μ. Χαρακόπουλου για την απώλεια του Χρ. Λιάπη

Ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος για την εκδημία του πρώην προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Θεσσαλίας, Χρήστου Λιάπη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με ιδιαίτερη θλίψη πληροφορήθηκα τον θάνατο του Χρήστου Λιάπη, εξαίρετου στελέχους της εκπαίδευσης και ακέραιου δημόσιου λειτουργού, που με τιμούσε με τη διαχρονική φιλία του. Συνεργάστηκα μαζί του ως βουλευτής του νομού όταν ανέλαβε καθήκοντα διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην περίοδο της διακυβέρνησης Καραμανλή -ως επιστέγασμα μίας διαδρομής αφιερωμένη στη βελτίωση του εκπαιδευτικού συστήματος. Εκτίμησα ιδιαίτερα την ειλικρίνεια, την εργατικότητα και μεθοδικότητά του για την εξεύρεση λύσεων.

Σε όλη του την διαδρομή είχε απόλυτη συναίσθηση του λειτουργήματος του δασκάλου, ως του ανθρώπου που του εμπιστευόμαστε τα παιδιά μας, όχι μόνο για να μάθουν γράμματα, αλλά πρωτίστως για να γίνουν σωστοί άνθρωποι. Γιατί ο καλός δάσκαλος διδάσκει πρώτα απ όλα ήθος, διαμορφώνει χαρακτήρες και εντέλει υπεύθυνους πολίτες.

Ο Χρήστος Λιάπης γεννημένος σε ένα ορεινό χωριό, την Κρανιά Ελασσόνας –όπου αναπαύεται από σήμερα– ήξερε ότι η παιδεία, τα γράμματα, μπορούν να δώσουν ευκαιρίες για καλύτερη ζωή σε παιδιά φτωχότερων οικογενειών της επαρχίας. Κι αυτό έκανε πράξη ο ίδιος, ως παράδειγμα δια βίου εκπαίδευσης και διαρκούς αυτοβελτίωσης –γηράσκω αεί διδασκόμενος.

Παράδειγμα οικογενειάρχη, με πίστη σε σταθερές αξίες, άνθρωπος με αρχές, δεν σταμάτησε να προσφέρει ακόμη κι όταν ολοκληρώθηκε η θητεία του στην εκπαίδευση, υπηρετώντας τον πολίτη και το κοινό καλό, αυτή τη φορά μέσω της αυτοδιοίκησης. Για τον ακέραιο χαρακτήρα του, την ευγένεια και την καλοσύνη του, συμμαρτηρούν όσοι τον γνώρισαν. Αφήνει ως πολύτιμη παρακαταθήκη στην οικογένειά του, τη σύζυγό του Χαρούλα και τα δυο του παιδιά, το καλό του όνομα. Τον αποχαιρετούμε πρόωρα με θλίψη. Θα τον θυμόμαστε με αγαθή ανάμνηση. Καλό ταξίδι Χρήστο…».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ