ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΗΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ Η ΧΩΡΑ – ΕΒΑΛΕ ΛΟΥΚΕΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας απαγορεύεται η κυκλοφορία παντός είδους βαρέως οχήματος, μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων στα τμήματα:

-Στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από 67,655η χ/θ έως την 121,250η χ/θ.

Επίσης, με την ίδια απόφαση απαγορεύεται η κυκλοφορία στα τμήματα:

-Στην Νέα Εθνική Οδό Σχηματαρίου- Χαλκίδας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από την 0,000η χ/θ έως την 1,500η χ/θ.

Έτσι από τα διόδια της Τραγάνας προς την Αθήνα απαγορεύεται η κίνηση σε φορτηγά πάνω από 3,5 τόνους, ενώ αντίθετα μπορούν να κυκλοφορούν τα ΙΧ.

Η απαγόρευση ισχύει και για τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας με συνέπεια να μην εξυπηρετείται ούτε η εσωτερική συγκοινωνία, ενώ την ίδια στιγμή εκατοντάδες αυτοκίνητα παραμένουν εγκλωβισμένα στο εθνικό δίκτυο σε διάφορα σημεία από τα διόδια της Τραγάνας και προς την Αθήνα.

Σε ό,τι αφορά τον νομό Εύβοιας η χιονόπτωση συνεχίζεται με ιδιαίτερα μεγάλη ένταση, η κυκλοφορία εσωτερικά στο νομό είναι περιορισμένη και οι εκκλήσεις που γίνονται από τους δημάρχους και την περιφέρεια είναι να μην κυκλοφορούν οι πολίτες λόγω του ύψους του χιονιού που ιδιαίτερα στα όλα τα σημεία ξεπερνά 80cm.

Είναι χαρακτηριστικό πως αυτή τη στιγμή το κύμα της κακοκαιρίας κινείται και προς την πλευρά της Βοιωτίας και έχει σημάνει συναγερμό στους δήμους του νομού, που με εκχιονιστικά μηχανήματα προσπαθούν να κρατήσουν ανοιχτούς τους δρόμους ρίχνοντας και αλάτι.

112: Έρχονται εντονότερες χιονοπτώσεις

υγκεκριμένα αναφέρει πως «Το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας προειδοποιεί για πολύ έντονες χιονοπτώσεις στην περιοχή σας τις επόμενες ώρες. Αποφύγετε τις άσκοπες μετακινήσεις. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Παράλληλα, πολλά είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οδηγοί σε όλη την Αττική, με πολλούς δρόμους να χρειάζονται αλυσίδες. Δείτε παρακάτω το μήνυμα του 112 με οδηγίες προς τους πολίτες αλλά και τους δρόμους που αντιμετωπίζουν τα μεγαλύτερα προβλήματα.

EKTAKTO38

Ξεκίνησαν τα προβλήματα

Συγκεκριμένα, σε διακοπές της κυκλοφορίας σε αρκετούς δρόμους στην Αττική έχει προχωρήσει η Τροχαία, καθώς η κακοκαιρία «Ελπίς» δημιουργεί προβλήματα και στην Αττική.

Λίγο πριν τις 10 το πρωί ανακοινώθηκε διακοπή κυκλοφορίας:

στην οδό Αναστάσεως στου Παπάγου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από τα κοιμητηρία Παπάγου προς τον Υμηττό
στην λεωφόρο Διονύσου και στα δύο ρεύματα από Νέα Μάκρη προς Πεντέλη
στην ανώνυμη οδό Καισαριανή και στα δύο ρεύματα από το ύψος της Καλοπούλας προς τον Υμηττό.
Αναλυτικά πού έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην Αττική:

ΣTHN OΔO ANAΣTAΣEΩΣ (ΠAΠAΓOY) KAI ΣTA ΔYO PEYMATA KYKΛOΦOPIAΣ AΠO TA KOIMHTHPIA ΠAΠAΓOY ΠPOΣ TON YMHTTO.
ΣTH Λ. ΔIONYΣOY KAI ΣTA ΔYO PEYMATA KYKΛOΦOPIAΣ AΠO THN ΠEPIOXH THΣ ANATOΛHΣ (N. MAKPH) ΠPOΣ ΠENTEΛH.

ΣTHN ANΩNYMO OΔO (KAIΣAPIANH) KAI ΣTA ΔYO PEYMATA KYKΛOΦOPIAΣ AΠO TO YΨOΣ THΣ KAΛOΠOYΛAΣ ΠPOΣ YMHTTO.
ΣTHN ΛEΩΦOPO ΠAPNHΘOΣ AΠO TO YΨOΣ TOY TEΛEΦEPIK KAI ΣTA ΔYO PEYMATA.

ΣTHN OΔO ΔIONYΣOY AΠO TO YΨOΣ TOY 414 ΣNEN ΠPOΣ TON AΓ. ΠETPO.
AΠAΓOPEYΣH THΣ KYKΛOΦOPIAΣ TΩN ΦOPTHΓΩN ΣTHN Π.E.O. AΘHNΩN – ΘHBAΣ AΠO TO YΨOΣ TOY ΠPATHPIOY YΓPΩN KAYΣIMΩN CYCLON PEYMA ΠPOΣ ΘHBA.

Παράλληλα απαγορεύτηκε η κυκλοφορία των βαρέων οχημάτων στη νέα εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, στο ρεύμα προς Λαμία, από το ύψος της γέφυρας Καλυφτάκη και από τον κόμβο Οινοφύτων στο ρεύμα προς Αθήνα. Τα υπόλοιπα οχήματα κινούνται με χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Λουκέτο στο δημόσιο

Στις 12 θα αποδεσμευτούν οι δημόσιοι υπάλληλοι σήμερα λόγω της κακοκαίρας «Ελπίς». Με σχετική εγκύκλιό του, το Υπουργείο Εσωτερικών, καλεί τους επικεφαλής των δημοσίων υπηρεσιών να αποδeσμεύσουν το προσωπικό τους στις 12.00 μ.μ. το μεσημέρι.

dikaiologitika.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ