ΔΗΜΟΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ: ΣΥΝΤΗΡΗΘΗΚΑΝ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΑ ΣΕ 6 ΟΙΚΙΣΜΟΥΣ

Ολοκληρώθηκαν από τον Δήμο Ελασσόνας οι εργασίες συντήρησης σε έξι δημοτικά κοιμητήρια, μία υπηρεσία που είχε ανατεθεί σε ιδιωτικό συνεργείο, προκειμένου να αποκατασταθεί η λειτουργικότητα και ο ευπρεπισμός των διαδρόμων μεταξύ των μνημάτων. Οι εργασίες πραγματοποιήθηκαν στην Ανάληψη, τη Γεράνεια, την Κοκκινόγη, τη Μηλέα, το Παλαιόκαστρο και τη Συκέα.

Ο Δήμος Ελασσόνας έχει στη δικαιοδοσία του περισσότερα από 50 νεκροταφεία στο σύνολο των οικισμών του, από τα οποία τα περισσότερα παρουσιάζουν σοβαρές φθορές τόσο στην ποιότητα του σκυροδέματος των διαδρόμων μεταξύ των θέσεων ταφής, όσο και στην τοιχοποιία των περιφράξεων. Οι φθορές οφείλονται είτε στην έλλειψη συντήρησης είτε στα έντονα καιρικά φαινόμενα, και έτσι απαιτούν ελαφριές επισκευαστικές εργασίες, ώστε να καθίστανται οι χώροι λειτουργικοί και ασφαλείς για την επίσκεψη στα μνήματα.

Με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης των εργασιών ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας δήλωσε: «Η εικόνα των δημοτικών κοιμητηρίων αντανακλά το επίπεδο πολιτισμού μιας κοινωνίας που τιμά τους νεκρούς της. Η έλλειψη συντήρησης επί σειρά ετών και η φθορά του χρόνου είχαν δημιουργήσει μία εικόνα που δεν τιμά το Δήμο μας. Είναι σημαντικό οι άνθρωποι που έχασαν τα προσφιλή τους πρόσωπα να επισκέπτονται τα μνήματα σε ένα περιβάλλον καθαρό και ασφαλές. Ξεκινήσαμε από τον περασμένο Δεκέμβρη με έξι κοιμητήρια, στα οποία συντηρήσαμε τους διαδρόμους και αναβαθμίσαμε τους χώρους εισόδου. Μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα εγκατασταθεί μετά από διαγωνισμό ο ανάδοχος σε έξι ακόμη κοιμητήρια, τα οποία θα επεκταθούν και θα ευπρεπιστούν. Μέχρι το καλοκαίρι θα έχουν γίνει παρεμβάσεις συντήρησης στα περισσότερα κοιμητήρια».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ