ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΣΤΟ ΜΕΛΙΣΣΟΧΩΡΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΙΛΕΛΕΡ

Υπογράφτηκε από το Δήμαρχο Κιλελέρ Θανάση Νασιακόπουλο και από εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας η σύμβαση του έργου που αφορά στην ανακατασκευή της πλατείας στην Τοπική Κοινότητα Μελισσοχωρίου.

Ο στόχος της μελέτης, που συντάχθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Κιλελέρ, αφορά στην περιβαλλοντική αναβάθμιση της περιοχής με κατάλληλες παρεμβάσεις  ώστε η πλατεία να καταστεί λειτουργική, ασφαλής και ελκυστική στους κατοίκους για τις σημερινές και τις μελλοντικές δραστηριότητες. Κατέχει κεντροβαρή θέση στον οικισμό του Μελισσοχωρίου και σε αυτήν οδηγούν (ή ξεκινούν) πολλοί δρόμοι. Έχει έκταση πέντε στρέμματα και σε συνδυασμό με τους όμορους χώρους άθλησης και εκπαίδευσης, καθώς και την εκκλησία δημιουργούν ένα σύνολο χώρων που φιλοξενεί σημαντικό αριθμό ανθρώπων και ποικίλες χρήσεις.

Το έργο προϋπολογισμού 238.350,50 (πλέον ΦΠΑ) χρηματοδοτείτε από Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης από πιστώσεις του προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων  και προβλέπεται να εκτελεσθεί μέσα σε προθεσμία δεκαπέντε μηνών από την υπογραφή της σύμβασης.

Με την κατασκευή του έργου προβλέπονται οι εξής διαμορφώσεις:

-Διαμόρφωση διαδρόμων κατά μήκος της πλατείας

-Διαμόρφωση χώρων εκδηλώσεων μα την κατασκευή υπερυψωμένης εξέδρας

-Διαμόρφωση χώρων στάσεως με καθίσματα

-Διαμόρφωση χώρων πρασίνου με την απομάκρυνση της ακατάστατης φύτευσης και την τοποθέτηση νέας μικρής και μεγάλης κλίμακας ήτοι θάμνοι και δέντρα

-Αισθητική προσαρμογή των στοιχείων της περιοχής, εξαιτίας της συνύπαρξής τους με τους υπάρχοντες χώρους πρασίνου

Επίσης προβλέπεται η κατασκευή δικτύου ηλεκτροφωτισμού και άρδευσης καθώς και η τοποθέτηση αγωγού απορροής ομβρίων υδάτων.

Στην υπογραφή της σύμβασης ήταν παρόντες οι αντιδήμαρχοι Γιάννης Κουκούτσης, Κώστας Φιλιππούλης και Αλέκος Χονδρονάσιος καθώς και οι μηχανικοί του Δήμου Ζέτα Κράχτη και Σταυρούλα Τάχατου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ