ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΕΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΚΕΣ

Αίτημα στον υπουργό Εσωτερικών υπέβαλε ο Χρ. Κέλλας

Την έκτακτη επιχορήγηση των Δήμων του ν. Λάρισας για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών των Σχολικών Επιτροπών Α’ θμιας και Β’ θμιας Εκπαίδευσης, ζητά με ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη, ο αν. Γραμματέας της Κ.Ο της ΝΔ, βουλευτής ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας.

Ο Λαρισαίος πολιτικός επισημαίνει πως “η εισαγόμενη ενεργειακή κρίση έχει δημιουργήσει πλείστα προβλήματα σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά της χώρας, λόγω της κατακόρυφης αύξησης των τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος, του φυσικού αερίου και του πετρελαίου”, τονίζοντας, συγχρόνως, “πως η κυβέρνηση εφάρμοσε ένα γενναίο σχέδιο επιδότησης των λογαριασμών, για να ανακουφίσει τους πληττόμενους συμπολίτες μας”.

Μετά, μάλιστα, από επικοινωνία του με διευθυντές σχολικών μονάδων, που του εξέφρασαν τον έντονο προβληματισμό τους, καθώς καλούνται να ανταποκριθούν, μαζί με τις αυξημένες ανάγκες θέρμανσης των σχολείων, εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών και της πανδημίας και στην πληρωμή αυξημένων λογαριασμών ενέργειας, καταλήγει:

«Εύλογα γεννάται το αίτημα για έκτακτη επιχορήγηση των Δήμων, που θα δοθεί στις Σχολικές Επιτροπές και θα κατανεμηθεί, ανάλογα με τη δυναμική τους, στις σχολικές κοινότητες της Α’ θμιας και Β’ θμιας Εκπαίδευσης, ώστε να ανταποκριθούν στις λειτουργικές τους δαπάνες, προκειμένου μαθητές και εκπαιδευτικοί, να συμμετέχουν στην εκπαιδευτική διαδικασία, σε ομαλές συνθήκες».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ