“ΕΜΦΡΑΓΜΑ” ΣΤΟ Κ.Υ. ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΔΕΚΑΔΩΝ RAPID TESTS ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Στα όρια του έχει φτάσει πλέον το Κέντρο Υγείας Τυρνάβου εξαιτίας των δεκάδων διαγνωστικών ελέγχων για τον κορωνοϊό που διενεργεί καθημερινά, αφού μαθητές κυρίως αλλά και οι γονείς τους το επισκέπτονται με αφορμή την εμφάνιση κάποιων κρουσμάτων στις τάξεις που παρακολουθούν τα παιδιά.

Οπως εξηγούν γιατροί και νοσηλευτές λόγω των πρωτοκόλλων που ισχύουν στα σχολεία με την εμφάνιση κάποιου κρούσματος σε αίθουσα, όλοι οι μαθητές του τμήματος είναι υποχρεωμένοι να κάνουν rapid test για να επιστρέψουν στο σχολείο, μάλιστα πρέπει να γίνει σε λίγες μέρες και επαναληπτικός έλεγχος με ότι μπορεί αυτό να συνεπάγεται για μία δομή πρωτοβάθμιας φροντίδας όπου καλείται να αντιμετωπίσει διάφορα παθολογικά περιστατικά και ατυχήματα, αλλά και εμβολιασμούς για τον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με τους υγειονομικούς η κατάσταση πλέον λόγω και της έξαρσης των κρουσμάτων κυρίως σε σοχλεία α/βαθμιας εκπαίδευσης στην ευρύτερη περιοχή του Τυρνάβου, είναι σε οριακό σημείο, αφού το προσωπικό δεν επαρκεί.

Η λύση όπως υποστηρίζουν βρίσκεται στα χέρια του ΕΟΔΥ που θα πρέπει να ορίσει μία επιπλέον ημέρα για τη διενέργεια rapid tests στον Τύρναβο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ