ΤΟ  ΕΣΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ

Ανακοίνωση της θεματικής επιτροπής Υγείας της οργάνωσης Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ.

Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχοντας χάσει τον έλεγχο της πανδημίας, μετρώντας καθημερινά περίπου εκατό νεκρούς με πλήρεις τις εντατικές και δεκάδες ανθρώπους διασωληνωμένους στους διαδρόμους, εκτός  ΜΕΘ, εναποθέτει τις ελπίδες της για ύφεση της πανδημίας covid-19 στην άποψη ”που θα πάει θα λήξει όπου νάναι το ξορκισμένο» και ξεχνά βέβαια τα βασικά ζητήματα, τις προϋποθέσεις δηλαδή για την επιτυχή θωράκιση της κοινωνίας.

1)ενίσχυση του ΕΣΥ με τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού γιατρών ,νοσηλευτών και λοιπών εργαζομένων.

2)Άμεση αύξηση των προϋπολογισμών των Νοσοκομείων που είναι καθηλωμένοι στα προ πανδημίας επίπεδα.

3)Βελτίωση της υλικοτεχνικής υποδομής ,αλλά και της ξενοδοχειακής του ΕΣΥ που εχει σχεδόν ξεχαστεί και καρκινοβατεί.

4)Στήριξη ,αλλά και δημιουργία δομών Π.Φ.Υ που όλοι γνωρίζουμε την αναγκαιότητά τους και ειδικά όμως στα αστικά κέντρα είναι ανύπαρκτες.

Αν αυτού το Υπουργείο Υγείας σχεδιάζει επερχόμενο Νόμο «μεγαλοφυείς» συμπράξεις  με τον ιδιωτικό τομέα παραχωρώντας τα οικονομικά φιλέτα για εκμετάλλευση στους «επενδυτές». Η υπολειτουργία των Δημοσίων  Νοσοκομείων είναι η έναρξη της απαξίωσής τους με κατάληξη την παθητική ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ.

Οι προθέσεις της Κυβέρνησης φαίνονται με την απόφαση της 5ης ΥΠΕ να επιτρέψει τα χειρουργεία των γιατρών του ΕΣΥ σε ιδιωτικές δομές χωρίς να είναι πλήρως γνωστό το κόστος τους για το κράτος ,αλλά πιθανόν για τον ασθενή.

Φυσικά κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν, πως αυτό είναι μια μαχαιριά στο δημόσιο χαρακτήρα του ΕΣΥ. Κοινή πεποίθηση όλων είναι ,ότι εν μέσω πανδημίας και ανθρωπιστικής κρίσης είναι επιτακτική ανάγκη η στήριξη ,με κάθε μέσον, του Δημόσιου Συστήματος Υγείας. Επειδή ΜΟΝΟ αυτό απέδειξε ότι στέκεται όρθιο και προστατεύει την κοινωνία μας αποτελεσματικά.

Η νεοφιλελεύθερη παραζάλη των ιδιωτικών εμμονών ,μόνο αύξηση του κόστους νοσηλείας θα φέρει και πολλαπλάσια κέρδη στις ασφαλιστικές εταιρείες που θα συνδράμουν το «θεάρεστο» έργο της Κυβέρνησης

Καλούμε το Υπουργείο Υγείας και την 5η ΥΠΕ να πάρουν πίσω την απόφαση για εργασία των χειρουργών του ΕΣΥ σε ιδιωτικά Νοσοκομεία.

Σε αυτή την επικίνδυνη και ατελέσφορη πολιτική ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στέκεται απέναντι.

Καλούμε όλους τους πολίτες που αποδέχονται την αξία των δημόσιων δομών υγείας να στηρίξουν τις προσπάθειές μας!!

ΤΟ  ΕΣΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ