ΚΑΜΠΑΝΑ ΣΕ ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΓΙΑ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ

Στον Εισαγγελέα επέστρεψε πόρισμα του Ελεγκτή Δημόσιας Διοίκησης για τοποθετήσεις διευθυντών β/βαθμιας το 2017 από το διευρυμένο ΠΥΣΔΕ Λάρισας

Σε υλοποίηση της πειθαρχικής ποινής επιβολής προστίμου ίσο με τρεις μισθούς που επέβαλε το δευτεροβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο Λάρισας σε βάρος πρώην προϊσταμένου εκπαίδευσης στο νομό για πειθαρχικό παράπτωμα προχώρησε η διεύθυνση β/βαθμιας εκπαίδευσης Λάρισας ορίζοντας ότι η παρακράτηση του ποσού που αναλογεί σε 3 μισθούς θα γίνει σε 31 δόσεις.

Ο συγκεκριμένος προϊστάμενος είχε επιβάλει διοικητικό πρόστιμο στέρησης μισθού σε 2 εκπαιδευτικούς επειδή του άσκησαν δημόσια δια του Τύπου κριτική, με αποτέλεσμα οι δύο εκπαιδευτικοί να προσφύγουν στα αρμόδια όργανα που ακύρωσαν την ποινή τους είχε επιβληθεί. Από εκεί και πέρα οι εκπαιδευτικοί που κατηγόρησαν τον προϊστάμενο για παράβαση καθήκοντος προσέφυγαν στο πειθαρχικό συμβούλιο ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ένας εξ αυτών έχει ασκήσει και μήνυση εναντίον του.

Ο ΕΛΕΓΚΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Εν τω μεταξύ σύμφωνα με πληροφορίες του paidis.com ολοκληρώθηκε μετά από 4,5 περίπου χρόνια το πόρισμα του Ελεγκτή Δημόσιας Διοίκησης για το θέμα της τοποθέτησης διευθυντών από το διευρυμένο ΠΥΣΔΕ Λάρισας που είχε απασχολήσει για πολύ καιρό την εκπαιδευτική κοινότητα.

Μάλιστα σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το πόρισμα επέστρεψε στην Εισαγγελία Λάρισας που θα κρίνει αν θα ασκήσει ή όχι διώξεις.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ