ΔΙΑΤΙΜΗΣΗ ΣΤΟΝ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟ Ή ΔΩΡΟΔΟΚΙΑ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δήλωση της βουλευτού Λάρισας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ. Άννας Βαγενά

Στο τελευταίο σκαλοπάτι αυτοεξευτελισμού και ταπείνωσης έφτασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μοιράζοντας διχίλιαρα και χιλιάρικα στους χιλιάδες πολίτες που ταλαιπωρήθηκαν αφάνταστα, αποκλεισμένοι για εικοσιτετράωρα στον χιονιά, στην Αττική Οδό και στα τρένα στην Οινόη εξαιτίας της τραγικής ανεπάρκειας του ίδιου και της Κυβέρνησής του.

Ο Μητσοτάκης νομίζει πως όλα εξαγοράζονται. Πως άμα μπουκώσεις τους πολίτες με χρήμα, θα σταματήσουν να μιλάνε για το αίσχος και την ανικανότητα του επιτελικού Κράτους.

Το ίδιο δεν έκανε με τους νέους το καλοκαίρι, που τους έταξε χαρτζιλίκι και γκιγκαμπάιτς για να εμβολιαστούν;

Το ίδιο δεν κάνει, από την ανάποδη, για όσους άνω των 60 ετών επιμένουν να μην εμβολιάζονται, και τους τιμωρεί, παρακρατώντας, εν είδει προστίμου, 100 ευρώ τον μήνα από τη σύνταξή τους;

Αυτό κάνει και τώρα. Γιατί, πολύ απλά, πιστεύει ότι όλα έχουν την τιμή τους και όλα εξαγοράζονται. Και τώρα, επιχειρεί να εξαγοράσει τη σιωπή.

Γιατί έτσι έχει μάθει τόσα χρόνια, να εξαγοράζει τη σιωπή και την εύνοια, «δωροδοκώντας» τους κολλητούς του, Μεγαλοεκδότες, Μεγαλοεργολάβους, Μεγαλοεπιχειρηματίες και κάθε είδους λαμόγια και παράσιτα, τύπου Φουρθιώτη.

Άλλωστε, αυτό δεν έχει κάνει μέχρι τώρα συνειδητά η Κυβέρνησή του;

Δεν έχει εκποιήσει και παραδώσει τη δημόσια περιουσία στους ιδιώτες, εξασφαλίζοντας την εύνοιά τους;

Όταν όμως παραδίδονται σε ιδιώτες κομβικές κρατικές λειτουργίες και υποδομές, προς εκμετάλλευση (ΔΕΔΗΕΕ, δρόμοι, ΤΡΕΝΟΣΕ- σειρά τώρα έχει το νερό), αυτά είναι τα αποτελέσματα. Γιατί ο ιδιώτης θα βάλει το κέρδος πάνω απ’όλα.

Δεν θα σταματήσει έγκαιρα την κυκλοφορία στους δρόμους για να εισπράξει διόδια.

Θα παρατήσει τον κόσμο στο έλεος του χιονιά μέσα σε σταματημένα βαγόνια, χωρίς νερό, φως και τροφή επί είκοσι ώρες, ώσπου να αναγκαστούν οι άνθρωποι να ναυλώσουν μόνοι τους πούλμαν για να φτάσουν στους προορισμούς τους.

Θα αφήσει  για τρία εικοσιτετράωρα ολόκληρες περιοχές χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Το ίδιο σχεδιάζει και προσπαθεί ύπουλα να εφαρμόσει και στη δημόσια υγεία.

Ως εδώ, όμως. Πρέπει να τελειώνουμε με αυτήν την επικίνδυνη Κυβέρνηση πριν είναι πολύ αργά.

Έχουν χρέος όλες οι δυνάμεις που, τίμια και καθαρά, χωρίς μίζες, λαδώματα και βρώμικες δοσοληψίες, παλεύουν και προσπαθούν για το καλό αυτού του τόπου να ενωθούν για να περισώσουν ό,τι σώζεται από αυτό που λέγεται «κοινωνικό κράτος» και μας αφορά όλους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ