ΔΩΡΕΑ ΕΝΟΣ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΥΠΕΡΗΧΟΤΟΜΟΓΡΑΦΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ ΣΤΟ Γ.Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ

Σε ευχάριστο κλίμα παρουσιάστηκε στο Γ.Ν. Λάρισας το ειδικό Καρδιολογικό Ιατρείο Αιμοσφαιρινοπαθειών, παρουσία του Δημάρχου Ελασσόνας. Ο κος Γάτσας είχε την χαρά να δει τον Καρδιολογικό Υπερηχοτομογράφο που με πρόταση του σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο Ελασσόνας αποφάσισε τη δωρεά του.

Πρόκειται για τη δωρεά ενός Καρδιολογικού Υπερηχοτομογράφου από τον Δήμο Ελασσόνας στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, ο οποίος θα χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες του ειδικού Καρδιολογικού Ιατρείου Αιμοσφαιρινοπαθειών, η λειτουργία του οποίου ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2021.

Το Ιατρείο λειτουργεί υπό την ευθύνη του Καρδιολογικού Τμήματος, φιλοξενείται στο Ακτινολογικό Τμήμα και εξυπηρετεί μια ειδική κατηγορία ασθενών με Αιμοσφαιρινοπάθειες (Θαλασσαιμία, Δρεπανοκυτταρική Νόσο και λοιπές Αιμοσφαιρινοπάθειες).

Ανάλογα ειδικά Καρδιολογικά Ιατρεία λειτουργούν σε πολύ λίγα δημόσια Νοσοκομεία στη χώρα, το μεγαλύτερο εκ των οποίων βρίσκεται στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο.

Η παρουσίαση του έγινε από τον Διευθυντή / Επιστημονικά Υπεύθυνο του Ακτινοδιαγνωστικού Τμήματος, κο Ευάγγελο Αλεξίου και τον Υπεύθυνο Καρδιολόγο, κο Κωνσταντίνο Ντούλα, παρουσία του Προέδρου, κου Αχιλλέα Μανάφα και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, κο Γούναρη και κα Πανταζή του Συλλόγου Θαλασσαιμίας και Δρεπανοκυτταρικής νόσου Λάρισας, καθώς και τον Διοικητή του Γ.Ν. Λάρισας, κο Γρηγόριο Βλαχάκη.

Ο κος Βλαχάκης ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Ελασσόνας και σημείωσε πως στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας λειτουργεί η Μονάδα Θαλασσαιμίας και Δρεπανοκυτταρικής Νόσου, η οποία είναι η μοναδική στον Νομό και μια από τις καλύτερα οργανωμένες μονάδες στην Ελλάδα και παρακολουθεί περί τους 250 ασθενείς με Αιμοσφαιρινοπάθειες,

Τέλος από την πλευρά του ο Δήμαρχος Ελασσόνας, κος Νικόλαος Γάτσας, συνεχάρει τους ιατρούς και το προσωπικό της Μονάδας για τις υπηρεσίες τους, τον Διοικητή του Γ.Ν. Λάρισας για την πρωτοβουλία του και αναφερόμενος στα μέλη του Συλλόγου τους διαβεβαίωσε για την αμέριστη συμπαράσταση του Δήμου Ελασσόνας στο έργο τους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ