ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ ΡΙΤΣΑΣ ΜΠΕΤΣΙΜΕΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Η Νοσοκομειακή Υπηρεσία Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας ς σε συνεργασία με τον Δήμο Λαρισαίων, τους Ενεργούς Πολίτες και το Επιμελητήριο Λάρισας, διοργανώνει ημέρα Εθελοντικής Αιμοδοσίας αφιερωμένη στη μνήμη της Ρίτσας Μπετσιμέα, την ερχόμενη Δευτέρα 31Ιανουαρίου,

Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί στο ισόγειο του Εμπορικού Επιμελητηρίου (Παπακυριαζή 44) από τις 9 π.μ. έως 1 μ.μ. αλλά και καθημερινά στον χώρο της Υπηρεσίας Αιμοδοσίας.

ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

Σε ανακοίνωση – κάλεσμα του επιμελητηρίου αναφέρονται τα εξής:

“Καλούμε όλα τα μέλη μας μας τη Δευτέρα 31-1-22 στο ισόγειο του Εμπορικού Επιμελητηρίου από τις 9:00 π.μ. έως 13:00 μ.μ., στην οδό Παπακυριαζή 44 αλλά και καθημερινά στον χώρο της Υπηρεσίας Αιμοδοσίας να βοηθήσουν σε αυτή τη δράση είτε προσφέροντας λίγο από το αίμα τους είτε φέρνοντας φίλους και γνωστούς που μπορούν να κάνουν το ίδιο.

Η Εθελοντική Αιμοδοσία είναι πρόληψη, είναι ανώνυμη, είναι πράξη ανθρωπιάς και αλληλεγγύης, είναι αγάπη στη ζωή και τη δημιουργία.
Ευελπιστούμε ότι θα έλθετε αρωγοί στην προσπάθειά μας αυτή.
Ακολουθούν οδηγίες για τον αιμοδότη:

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

Ο αιμοδότης θα πρέπει να είναι ηλικίας 18-65 ετών, κλινικά υγιής, χωρίς πρόβλημα αναιμίας, χρόνιας αλλεργίας, πρόσφατο χειρουργείο, τατουάζ η βελονισμό (το τελευταίο τετράμηνο), οδοντιατρική επέμβαση (π τελευταίο 7ήμερο), και να μην είμαι άυπνος, νηστικός, ταλαιπωρημένος .

Αν πρόκειται για αιμοδότη που παίρνει φάρμακα για αρτηρ. υπέρταση (πίεση), χοληστερίνη-τριγλυκερίδια , ουρικό οξύ κ.α. θα πρέπει να μην τα έχει πάρει για τουλάχιστον 24 ώρες.

Αν πρόκειται για γυναίκα, θα πρέπει να μη έχει πρόσφατη εγκυμοσύνη, τον τελευταίο χρόνο. Να μη βρίσκεται σε περίοδο θηλασμού και να έχουν παρέλθει τουλάχιστον 3 ημέρες από το τέλος της εμμήνου ρύσεως.

Σε πρωινή αιμοληψία θα πρέπει να έχει φάει πρωινό και υγρά, να έχει κοιμηθεί 6-8 ώρες, το προηγούμενο βράδυ να μην έχει πιει αλκοόλ. Επιτρέπεται έως 1 ποτό, 1 μπύρα ή 1 ποτήρι κρασί) και να μην έχει πάρει αντιφλεγμονώδη και παυσίπονα τύπου Depon, Ponstan για 3 24ωρα και ασπιρίνη για 5 ημέρες.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

-Πολλά υγρά (νερό, χυμούς) και καλό γεύμα την υπόλοιπη ημέρα

-ΟΧΙ τσιγάρο και οδήγηση μεγάλης απόστασης για τουλάχιστον 1-2 ώρες μετά την αιμοδοσία

-ΟΧΙ αλκοόλ για τουλάχιστον 6 ώρες μετά την αιμοδοσία

-ΟΧΙ γυμναστήριο, βαριές δουλειές, ορθοστασία, ηλιοθεραπεία καθ’ όλη την ημέρα.

Καλούμε όλα τα μέλη μας να γίνουν αιμοδότες!”

 

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com