ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΤΑΜΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Τις περιοχές της Δημοτικής Ενότητας Ποταμιάς, που χτυπήθηκαν από τα πρόσφατα πλημμυρικά φαινόμενα, επισκέφθηκε αντιπροσωπεία της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Ελασσόνας.

Συζήτησε με κατοίκους της περιοχής και επισκέφτηκε τις «ιρλανδικές διαβάσεις» Ευαγγελισμού και Μαγούλας, οι οποίες ήταν απροσπέλαστες ακόμα και μια βδομάδα μετά τις πλημμύρες.

Ο κάθε κάτοικος αυτών των χωριών μπορεί να δείξει με ακρίβεια χιλιοστού τα μέρη που πλημμυρίζουν σε κάθε νεροποντή, τα σημεία που χρειάζονται άμεσες παρεμβάσεις για να προστατευτούν ζωές και περιουσίες, τις παμπάλαιες και ξεπερασμένες υποδομές, ότι υπάρχει άμεση ανάγκη να γίνουν τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα.

Αποκλεισμοί χωριών και χωραφιών

Κάθε φορά που πλημμυρίζει η «ιρλανδική διάβαση» της Μαγούλας προς Δομένικο, κτηνοτρόφοι και αγρότες αποκλείονται από τα χωράφια και τα βοσκοτόπια τους, αναγκάζονται να περνάνε με τα ζώα τους μέσα από τα νερά του ποταμού, χάνουν έδαφος από τα χωράφια που συνορεύουν με το ποτάμι λόγω του πλημμυρικού φαινομένου ενώ η διάβαση έχει καταστεί πλήρως ακατάλληλη και επικίνδυνη για το πέρασμα με αυτοκίνητο (μέσα σε ένα μήνα έχουν γίνει τρεις απεγκλωβισμοί αυτοκινήτων και των οδηγών τους – από αυτή τη διάβαση περνάει κάθε μέρα λεωφορείο που μεταφέρει μαθητές!).

Στον Ευαγγελισμό όταν η «ιρλανδική διάβαση» είναι κλειστή, οι κτηνοτρόφοι αναγκάζονται να διανύσουν μια διαδρομή πάνω από 20 χιλιόμετρα -μέσω Ελασσόνας- δύο φορές την ημέρα για να πάνε στους στάβλους τους, όταν η απόσταση που τους χωρίζει από τα σπίτια τους είναι ελάχιστη.

Στο Μεσοχώρι δίνεται σε κυκλοφορία η απαρχαιωμένη και επικίνδυνη πλέον γέφυρα που συνδέει το Μεσοχώρι με το Βλαχογιάννι (έκλεισε λόγω του σεισμού της 3ης Μάρτη και η Περιφέρεια «έλυσε» το πρόβλημα με τη δημιουργία «ιρλανδικής διάβασης», πανηγυρίζοντας για το γρήγορο χρονικό διάστημα κατασκευής της, η οποία όμως σε κάθε νεροποντή κλείνει).

Να αποκατασταθούν άμεσα οι ζημιές

Οι εκλεγμένοι σύμβουλοι του ΚΚΕ, με τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Δήμο Ελασσόνας, θα αναδείξουν αυτά τα προβλήματα, θα συμβάλουν στην κινητοποίηση των κατοίκων των χωριών της Δημοτικής Ενότητας Ποταμιάς και θα διεκδικήσουν άμεσα:

– Την κατασκευή γεφυρών εκεί όπου σήμερα υπάρχουν «ιρλανδικές διαβάσεις» (Ευαγγελισμός, Μαγούλα, Πραιτώρι, στο Μεσοχώρι να κατασκευαστεί άμεσα η καινούρια γέφυρα) και τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα που πρέπει να συνοδεύουν αυτές τις υποδομές, με έκτακτη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό της Περιφέρειας και του δήμου.

– Την άμεση αποκατάσταση του οδικού δικτύου (επαρχιακού και αγροτικού) και άλλων υποδομών που υπέστησαν ζημιές.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com