“ΛΥΓΙΣΕ” ΣΤΑ ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΑ ΤΟΥ AUSTRALIAN OPEN Η ΜΙΧΑΕΛΑ ΛΑΚΗ

Η Μιχαέλα Λάκη ολοκλήρωσε την φανταστική της πορεία στο Australian Open στην προημιτελική φάση, όπου γνώρισε την ήττα από την Αμερικανίδα Liv Hovde με 6-4, 6-0 και ολοκλήρωσε την εξαιρετική πορεία της στη Μελβούρνη στα προημιτελικά του μονού στα junior του Australian Open.

Η 16χρονη Μιχαέλα, Νο.6 στο ταμπλό και Νο.11 στην παγκόσμια κατάταξη, συμμετείχε στον πρώτο της προημιτελικό σε ένα Grand Slam. Από την αρχή δεν πήγαιναν καλά τα πράγματα και έκανε πολλά λάθη με αποτέλεσμα να βρεθεί πίσω με 1-5 στο 1ο σετ.

Παρόλα αυτά πήγε για μια εντυπωσιακή επιστροφή, αφού μείωσε σε 5-4, 0-30, φτάνοντας δυο πόντους μακριά από ένα break που θα έφερνε την ισοφάριση. Η 16χρονη Αμερικανίδα ωστόσο, Νο.13 στο ταμπλό, σέρβιρε καλά στη συνέχεια και πήρε 4 πόντους στη σειρά, για να τελειώσει το 1ο σετ με 6-4.

Αυτό της έδωσε ώθηση για να κάνει και ένα τέλειο 2ο σετ, στο οποίο η Μιχαέλα είχε πολλά λάθη, με αποτέλεσμα να γίνει αυτό το 6-0. Θυμίζουμε πως η Μιχαέλα προερχόταν και από μια πολύ σπουδαία και δύσκολη ανατροπή επί της Τσέχας Dominika Salkova μόλις χθες, την οποία κέρδισε στο tie-break του 3ου σετ από το 1-5.

Σε κάθε περίπτωση, ήταν μια πολύ καλή εβδομάδα για τη Μιχαέλα, που έπαιξε με τις κορυφαίες για μια ακόμα φορά, στάθηκε στο επίπεδό τους και έφτασε στην τελική 8άδα.

Νωρίτερα χθες, η Ελληνοβελγίδα Σοφία Κωστούλα έβγαλε εκτός τη Νο.2 του ταμπλό, Diana Schnaider, την οποία κέρδισε με 6-3, 5-7, 6-4, για να προκριθεί στα ημιτελικά του Australian Open. Θυμίζουμε πως η Κωστούλα κατέκτησε την περασμένη εβδομάδα το J1 τουρνουά του Traralgon και θα διεκδικήσει την πρόκρισή της στον τελικό, απέναντι στην Αυστραλή Charlotte Kempenaers-Pocz.

tennisnews.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ