ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ!

Ο Χρ. Κέλλας για την ημέρα μνήμης του ολοκαυτώματος των Εβραίων

«Μνήμη και ευθύνη. Ας κρατήσουμε τούτες τις λέξεις στο μυαλό μας, καθώς στέλνουμε τις προσευχές μας στις δεκάδες χιλιάδες ψυχές των Ελλήνων Εβραίων, που εξοντώθηκαν στο όνομα της πιο αρρωστημένης ιδεολογίας που γνώρισε ποτέ η παγκόσμια ιστορία.

Σκύβουμε με ευλάβεια πάνω από τις στάχτες τους, προσκυνητές στη μνήμη όσων δεν αξιώθηκαν έναν τάφο με το όνομα τους, για να ανανεώσουμε την υπόσχεση “ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ”».

Αυτά δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο αν. Γραμματέας της Κ.Ο. της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, για την Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος.

Ο Λαρισαίος πολιτικός, που οι κοινοβουλευτικές του υποχρεώσεις δεν του επέτρεψαν να παραστεί στις εκδηλώσεις μνήμης στην πλατεία Εβραίων Μαρτύρων στην πόλη μας, απέστειλε μήνυμα στην Ισραηλιτική Κοινότητα Λάρισας, τονίζοντας τα εξής:

«Είναι χρέος μας, σαν σύγχρονη κοινωνία, να διατηρήσουμε ζωντανή την ιστορία, καθώς μόνο έτσι μπορούμε να παραδειγματιστούμε πολεμώντας κάθε γενοκτονικό σχέδιο, που πρέπει να ακυρώνεται εν τη γενέσει του.

Η χώρα που γέννησε τη δημοκρατία θα κρατήσει τη δάδα της μνήμης αναμμένη, αποκηρύσσοντας τον ρατσισμό και τη μισαλλοδοξία .

Έχουμε χρέος να προφυλάξουμε τις επόμενες γενιές από το τέρας του φασισμού.

Η δημοκρατία και η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων δεν είναι αυτονόητα. Αποτελούν κατάκτηση, που οφείλουμε να διαφυλάξουμε με κάθε τρόπο.

Η σκέψη μου σήμερα είναι στους Εβραίους συμπολίτες μας, η προσφορά των οποίων στην εξέλιξη και ανάπτυξη της Λάρισας είναι σημαντική.

Αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας μας και μαζί θα συνεχίσουμε στο δρόμο της δημοκρατίας και της ανάπτυξης.

Κλείνοντας, επιτρέψτε μου να ευχηθώ γρήγορα να επιστρέψουμε στην κανονικότητα, αφήνοντας πίσω μας την πανδημία και του χρόνου, όλοι μαζί, από την αίθουσα της Συναγωγής στη Λάρισα να φωνάξουμε “ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ!”».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ