6ο ΕΠΑΛ ΛΑΡΙΣΑΣ: ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΠΥΡΑΝΙΧΝΕΥΣΗ – ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ – ΕΡΕΥΝΑ – ΔΙΑΣΩΣΗ – ΕΞΥΠΝΗ ΓΕΩΡΓΙΑ ΜΕ ΧΡΗΣΗ DRONE

Στο πλαίσιο της Υποδράσης 1, του Σχεδίου Δράσης με θέμα « Πυρανίχνευση, Πυροπροστασία, Διάσωση, Έξυπνη Γεωργία με χρήση drone», του Προγράμματος Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑ.Λ., στο Αμφιθέατρο του 6ου Εσπερινού ΕΠΑ.Λ. Λάρισας, πραγματοποιήθηκε Τεχνική Ημερίδα με θέμα «Πυρανίχνευση, Πυροπροστασία, Έρευνα, Διάσωση, Έξυπνη Γεωργία, με χρήση της τεχνολογίας Drone», από τους μαθητές του σχολείου που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα.

Η παρουσίαση της ημερίδας έγινε από τους μαθητές της Α΄ Λυκείου με τη μέθοδο project, με power point που δημιούργησαν οι ίδιοι με την επίβλεψη των συνεργαζόμενων καθηγητών και σχετικά βίντεο από το διαδίκτυο. Σκοπός της τεχνικής ημερίδας ήταν να πληροφορηθεί το κοινό για τις ποικίλες εφαρμογές της τεχνολογίας drone και ιδιαιτέρως για την εφαρμογή της σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, όπου η συμβολή τους στην πυρανίχνευση, πυρασφάλεια, έρευνα και διάσωση αποδεικνύεται πολύτιμη, καθώς και την εφαρμογή της στην έξυπνη γεωργία. Η χρήση των drones σε επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης, προστατεύει τα μέλη των σωστικών συνεργείων από επικίνδυνες συνθήκες στην εύρεση και απεγκλωβισμό θυμάτων ή παγιδευμένων ανθρώπων, με χρήση καμερών και παίζουν σημαντικό ρόλο στην αντιμετώπιση πυρκαγιών, αφού συντελούν στην ανίχνευση, παρατήρηση, έλεγχο, μέχρι την πλήρη καταστολή τους.

Στο πλαίσιο της Έξυπνης Γεωργίας τα drones είναι ικανά με τη λήψη φωτογραφιών και βίντεο εξ΄ αποστάσεως, να κρατούν ενήμερο τον αγρότη όσον αφορά την εξέλιξη των καλλιεργειών του και συμβάλλουν στην καλύτερη διαχείριση αυξάνοντας τις αποδόσεις και μειώνοντας τις εισροές και το κόστος παραγωγής.

Όπως ανέφερε ο Διευθυντής του σχολείου κ. Χρήστος Παπαδήμας, το σχολείο δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον για τις σύγχρονες τεχνολογικές εξελίξεις που έχουν ποικίλες εφαρμογές και για το λόγο αυτό επιλέχθηκε το συγκεκριμένο σχέδιο δράσης.
Συντονίστρια του σχεδίου δράσης είναι η εκπαιδευτικός Σόνια Ξιφιλίδου, συνεργαζόμενοι καθηγητές οι Χρήστος Παπαδήμας και Γιάννης Κέρκυρας και συμμετέχουν οι μαθητές της Α΄ Λυκείου και οι μαθητές του Τομέα Ηλεκτρολογίας και του Τομέα Γεωπονίας.

Το Πρόγραμμα Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑ.Λ. υλοποιείται σε συνεργασία με το Ίδρυμα ΝΟΗΣΙΣ- Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας και εντάσσεται στο πλαίσιο Επιχειρησιακών Προγραμμάτων Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού Εκπαίδευσης και Δια Βίου Μάθησης με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ