ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΛΛΟΝ ΣΤΑ ΦΑΡΣΑΛΑ ΧΩΡΙΣ ΑΓΡΟΤΕΣ

Η παρέμβαση του δημάρχου Μ. Εσκίογλου στη σημερινή αγροτική σύσκεψη

Στην πανθεσσαλική σύσκεψη αγροτών που έλαβε χώρα στο Πολιτιστικό Κέντρο των Φαρσάλων συμμετείχε ο δήμαρχος κ. Μάκης Εσκίογλου το μεσημέρι του Σαββάτου.
Στον χαιρετισμό του ο κ. Εσκίογλου τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής: «Τα Φάρσαλα και η εύφορη επαρχία μας είναι μία κατ’ εξοχήν αγροτική περιοχή. Κατανοεί κανείς τη σπουδαιότητα του πρωτογενή τομέα στην τοπική οικονομία και στην ανάπτυξη της επαρχίας Φαρσάλων.

Δυστυχώς η κατάσταση όμως στους αγρότες επιδεινώνεται διαρκώς και πολυπλεύρως.
Το κόστος παραγωγής που ήδη ήταν βεβαρημένο, έχει εκτιναχθεί στα ύψη λόγω της παγκόσμιας ενεργειακής κρίσης.

Από την άλλη, η κλιματική κρίση μας φέρνει διαρκώς ακραία καιρικά φαινόμενα που πλήττουν με σφοδρότητα την αγροτική παραγωγή.
Είδατε όλοι σας τις τραγικές συνέπειες του Ιανού, αλλά και τα όσα βιώσαμε πριν από μερικές ημέρες με τον «Διομήδη». Το κλίμα αλλάζει ραγδαία και πρέπει τάχιστα να λάβουμε όλοι οι εμπλεκόμενοι δραστικές αποφάσεις.

Χρειάζεται η περαιτέρω θωράκιση με αναθεωρημένο σχεδιασμό, για να προστατέψουμε την ανθρώπινη ζωή, τις περιουσίες και το ίδιο το περιβάλλον.
Το θεσμικό πλαίσιο σε φορολογικό και αναπτυξιακό επίπεδο, παραμένει ένα σημαντικό σημείο που διαρκώς χρίζει βελτιώσεων.

Κατανοώ πως όλα τα παραπάνω και πόσα ακόμη, προκαλούν έντονο προβληματισμό στις τάξεις των αγροτών. Πιστεύω πως πρέπει η πολιτεία να ενθαρρύνει τον εποικοδομητικό διάλογο γιατί είναι προς όφελος όλων.
Γιατί χωρίς πρωτογενή τομέα δεν υπάρχει υγιής οικονομία. Κι εδώ στα Φάρσαλα χωρίς αγρότες δεν υπάρχει μέλλον. Γι’ αυτούς τους λόγους, ο δήμος Φαρσάλων συμμερίζεται τις αγωνίες σας και δηλώνει ότι θα συνδράμει με όλες τις δυνάμεις του για να σας στηρίξει.»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ