ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΜΝΗΜΗ ΚΡΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΙΝΟΥΝ

Η παρέμβαση του Χρ. Κέλλα στη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας

«Χρησιμοποιείτε την πρόταση δυσπιστίας ως βάλσαμο για τη δημοσκοπική σας κατρακύλα. Κι αυτό επιβεβαιώνεται απ’ το γεγονός ότι καταφύγατε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για το κύρος της τελευταίας δημοσκόπησης. Οι πολίτες έχουν και μνήμη και κρίση. Και κρίνουν και συγκρίνουν.»

Τα παραπάνω τόνισε ο αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, στο ξεκίνημα της ομιλίας του επί της πρότασης δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης, απευθυνόμενος προς τους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προσθέτοντας:

«Στην πρόταση δυσπιστίας μέμφεσθε την κυβέρνηση για τη διαχείριση της πανδημίας. Σοβαρά; Εσείς, που εναγκαλίζεστε τους αντιεμβολιαστές, εγκαλείτε την κυβέρνηση για τη διαχείριση της πανδημίας; Μόλις ξεκίνησε η πανδημία, διαμαρτυρόσαστε για την ακύρωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων, ενώ όταν έκλειναν τα σχολεία, λέγατε να ανοίξουν, και, όταν άνοιγαν, ζητούσατε να κλείσουν, λέγοντας πως η κυβέρνηση κάνει εμπόριο ελπίδας με τα εμβόλια! Προφανώς, τα ξεχάσατε όλα αυτά!».

Ο Λαρισαίος ιατρός, αναφερόμενος στους βασικούς άξονες του κυβερνητικού έργου για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ευχαρίστησε τους συναδέλφους του για την προσφορά τους στο ΕΣΥ και επισήμανε τα ακόλουθα:

«Φέραμε εις πέρας την επιχείρηση “Ελευθερία”, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης, προσεγγίζοντας τον ευρωπαϊκό μέσο όρο εμβολιασμών, που είναι απ’ τους υψηλότερους στον κόσμο.

Κάναμε για τη στήριξη του ΕΣΥ όσα δεν έγιναν τα προηγούμενα δέκα χρόνια. Υπερδιπλασιάσαμε τον αριθμό κλινών ΜΕΘ, υλοποιήσαμε 12.000 προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού και τις επόμενες εβδομάδες θα προκηρυχθούν 6.000 ακόμη μόνιμες θέσεις. Οι συνολικές δαπάνες για την υγεία, το 2022, αγγίζουν τα 11,7 δις ευρώ, ήτοι το 6,3% του ΑΕΠ, όταν, επί ΣΥΡΙΖΑ, ήταν 3,8 δις».

Ο Λαρισαίος πολιτικός και μέλος της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής αναφέρθηκε στις πολιτικές της κυβέρνησης στους τομείς της μετανάστευσης και της εθνικής ασφάλειας, σημειώνοντας:

«Μεταξύ 2015-2016 προκαλέσατε τη μεγαλύτερη ανθρωπιστική κρίση στη σύγχρονη ιστορία του τόπου. Οι ανθρωπορροές έχουν μειωθεί κατά 90% σε σχέση με το 2019, αλλά κανείς δεν θα ξεχάσει τις απαράδεκτες εικόνες στη Μόρια, όπως και το σύνθημά σας “η θάλασσα δεν έχει σύνορα”! Και βέβαια έχει σύνορα και η θάλασσα και τα φυλάσσουμε προστατεύοντας τα εθνικά μας δικαιώματα!

Θέσαμε απ’ την πρώτη στιγμή ως στόχο την ενίσχυση της εθνικής ασφάλειας. Τα 24 Rafale, σε συνδυασμό με τις φρεγάτες Belharra, αυξάνουν την αποτρεπτική ισχύ των Ενόπλων Δυνάμεων και προσφέρουν στα άξια στελέχη τους υπερσύγχρονα μέσα, με τα οποία μπορούν να προκαλέσουν συντριπτικά πλήγματα σε όποιον τολμήσει να μας επιτεθεί.

Απαντήσαμε με αποφασιστικότητα στις τουρκικές προκλήσεις και η θέση της χώρας μας στο περιφερειακό και διεθνές σύστημα έχει αναβαθμιστεί».

Ο Χρήστος Κέλλας εστίασε στις κυβερνητικές δράσεις στήριξης του πρωτογενούς τομέα, επισημαίνοντας:

«Είμαστε έμπρακτα στο πλευρό των αγροτών. Με σκληρές διαπραγματεύσεις, διατηρήσαμε τα 19,3 δις ευρώ για τη νέα ΚΑΠ, ενώ τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά κράτη υπέστησαν μειώσεις 15%. Κάναμε πράξη την υπόσχεσή μας ελέγχοντας τις παράνομες “ελληνοποιήσεις” και τις νοθείες προϊόντων. Ειδικά για τη φέτα, επιβλήθηκαν τα μεγαλύτερα πρόστιμα που υπήρξαν ποτέ και οι κτηνοτρόφοι είδαν την τιμή του πρόβειου γάλακτος να αυξάνεται κατά 50%.

Μειώσαμε τον ΦΠΑ στις ζωοτροφές σε 6% και ανακοινώθηκε η επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς και τους νέους αγρότες.

Ειδικότερα στη Θεσσαλία, με τον Ιανό και τους σεισμούς, είχαμε άμεση κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού και ταχεία δρομολόγηση αποζημίωσης των πληγέντων. Συγκρίνεται η συμπεριφορά της κυβέρνησης Μητσοτάκη με αυτή που επέδειξε ο κ. Τσίπρας στη Μάνδρα και στο Μάτι; Δεν θέλετε, ασφαλώς, να σας θυμίσω τι λέγατε!».

Ο αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, κλείνοντας την ομιλία του, υπογράμμισε:

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κυβερνά με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον και όχι στην εκλογολογία. Στο τέλος της τετραετίας οι πολίτες θα δώσουν στη ΝΔ νέα ισχυρή εντολή διακυβέρνησης!».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ