Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑΤΙ ΧΑΝΕΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΘΕΣΗ

Η χώρα χρειάζεται πολιτική σταθερότητα, όχι τυχοδιωκτισμούς, υποστήριξε στην ομιλία του στη Βουλή ο Μ. Χαρακόπουλος

«Η Ελλάδα αξίζει κάτι καλύτερο. Κι αυτό θα έλθει με σχέδιο, με εργασία, με μεταρρυθμίσεις. Ήδη, σε πολλούς τομείς καταγράφονται αδιαμφισβήτητες επιτυχίες -στην άμυνα, στη διπλωματία, στον ψηφιακό μετασχηματισμό. Κι έτσι θα πρέπει να συνεχίσουμε. Γιατί η χώρα χρειάζεται πολιτική σταθερότητα και δημιουργικό όραμα, όχι τυχοδιωκτισμούς και αποτυχημένες συνταγές του παρελθόντος». Τα παραπάνω τόνισε ο Βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, στην ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής κατα τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ προς την κυβέρνηση.

Ο Θεσσαλός πολιτικός στην αρχή της ομιλίας του ανέφερε ότι «χθες, μια εφημερίδα που πρόσκειται στην αξιωματική αντιπολίτευση είχε ως τίτλο ότι ο αρχηγός της ξεκινά ανένδοτο διαρκείας κατά της κυβέρνησης. Όπως φαίνεται ο κ. Τσίπρας αφού επιδόθηκε στη μίμηση του Ανδρέα Παπανδρέου, τώρα, μάλλον σε απόγνωση, αποφάσισε να μιμηθεί και τον Γεώργιο Παπανδρέου. Η πολιτική, όμως, δεν γίνεται με απομιμήσεις. Καθένας αποδεικνύει στην πράξη αυτό που είναι. Ο κ. Τσίπρας και το κόμμα του, το έδειξαν επί 4,5 χρόνια. Είχαν την ευκαιρία να κυβερνήσουν με τις κούφιες υποσχέσεις που αφειδώς έδωσαν και τις φρούδες ελπίδες που καλλιέργησαν. Η ευκαιρία τους, όμως, κατασπαταλήθηκε. Ο βίος και η πολιτεία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κρίθηκαν το 2019, σε αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις».

Ήδη αμφισβητείται η δεύτερη θέση του ΣΥΡΙΖΑ

Όπως επισήμανε «η ελπίδα ότι η θητεία του ΣΥΡΙΖΑ στην αντιπολίτευση θα λειτουργούσε ως χρόνος ωρίμανσης διαψεύσθηκε. Δυστυχώς, δεν μπόρεσε να ξεπεράσει τις παιδικές του ασθένειες, τον άκρατο λαϊκισμό, την ανευθυνότητα, τη ροπή στη δημαγωγία. Μόνο που τώρα δεν είναι 2015. Τώρα οι πολίτες σας γνωρίζουν. Τώρα δεν γίνεστε πιστευτοί. Και γι’ αυτό τα νούμερα των δημοσκοπήσεων υποχωρούν. Και η δεύτερη θέση ήδη αμφισβητείται. Γι’ αυτό και γιγαντώνεται η εσωκομματική γκρίνια και η αμφισβήτηση. Αλλά η λύση δεν είναι τα ηρωικά ξεσπάσματα και οι ρητορικές πομφόλυγες».

Κλείνατε το μάτι σε αντιεμβολιαστές!

Ο κυβερνητικός βουλευτής υπογράμμισε ότι «σε αυτά τα δυόμιση χρόνια η υλοποίηση του έργου της κυβέρνησης ήλθε αντιμέτωπη με σειρά δύσκολων, και ενίοτε απρόβλεπτων, προκλήσεων. Όπως είναι η παρατεταμένη πανδημία του κορονοϊού. Μια πληγή του φαραώ, που ταλανίζει όλο τον πλανήτη, αφαιρεί ζωές, υπονομεύει οικονομίες, περιορίζει ελευθερίες και αναστατώνει την κανονικότητα των κοινωνιών. Σε αυτό το περιβάλλον, η κυβέρνηση επεδίωξε να ισορροπήσει μεταξύ της προστασίας της υγείας των πολιτών και τη λειτουργία της οικονομίας. Και γι’ αυτό χρησιμοποίησε όλα τα διαθέσιμα εργαλεία, τα λοκντάουν, ιδίως στην εποχή προ των εμβολίων, τα εμβόλια, όταν αυτά κυκλοφόρησαν, και την οικονομική στήριξη εργαζομένων και επιχειρήσεων, ύψους 42 δις. ευρώ, ώστε να μην χαθούν θέσεις εργασίας. Και η αξιωματική αντιπολίτευση, που σήμερα κουνά το δάκτυλο για τους, πράγματι, πολλούς, νεκρούς της πανδημίας -που θλίβουν όλους μας- ποια στάση κράτησε όταν γινόταν η προσπάθεια να πειστούν όλοι για την ανάγκη εμβολιασμού; Όταν προβεβλημένα στελέχη της έκλειναν το μάτι στο κίνημα των αντιεμβολιαστών;».

Ακρίβεια και δημιουργία εντυπώσεων

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος καυτηρίασε, επίσης, τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την ακρίβεια «ελπίζοντας, κατά την πάγια τακτική της, στη δημιουργία εντυπώσεων. Άσχετα αν το φαινόμενο είναι παγκόσμιο, αν ο πληθωρισμός πλήττει τους πάντες, και οφείλεται σε εξωγενείς παράγοντες, όπως η αύξηση των τιμών στην ενέργεια, που και αυτές με τη σειρά τους καλπάζουν λόγω της όξυνσης των ανταγωνισμών, μεταξύ των κρίσιμων παικτών του διεθνούς συστήματος».

Το θράσος ΣΥΡΙΖΑ για κακοκαιρία

Ο Θεσσαλός πολιτικός αναγνώρισε ότι «δυστυχώς, απέχουμε πολύ από τον μηχανισμό διαχείρισης κρίσεων που θα επιθυμούσαμε. Χρειάζεται ακόμη πολύ δουλειά, προκειμένου ο κρατικός μηχανισμός να ανταποκρίνεται αποτελεσματικά σε κάθε πρόκληση. Το να ζητά, όμως, ο ΣΥΡΙΖΑ να φύγει η κυβέρνηση λόγω των επιδόσεών της στην πρόσφατη χιονόπτωση, για να έλθει αυτός στην εξουσία που θα τα κάνει όλα στην εντέλεια, με συγχωρείτε αλλά συνιστά θράσος. Γιατί ακόμη είναι νωπές οι οδυνηρές μνήμες από τη Μάνδρα ή την τραγωδία στο Μάτι, όταν αντί συγνώμης παρακολουθούσαμε ένα θλιβερό θέατρο με πρωταγωνιστή τον κ. Τσίπρα».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ