ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΒΙΑΣΜΟΥ ΤΗΣ 24ΧΡΟΝΗΣ

Οι πρώτες αναλύσεις έχουν ολοκληρωθεί από το εργαστήριο της ιατροδικαστικής του ΑΠΘ, που αφορούν τις ναρκωτικές ουσίες που είναι γνωστές στην Ελλάδα

Ημέρα σημαντικών εξελίξεων θα πρέπει να θεωρείται, εκτός απροόπτου, η σημερινή καθώς αναμένεται να φτάσουν στην ανακρίτρια τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων της 24χρονης Γεωργίας Μπίκα, η οποία έχει καταγγείλει βιασμό της σε σουίτα ξενοδοχείου στη Θεσσαλονίκη.

Τα αποτελέσματα των εξετάσεων εκτιμάται ότι θα ρίξουν φως στην υπόθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αργά το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής το Ινστιτούτο Ιατροδικαστικής του Πανεπιστημίου της Βέρνης επικοινώνησε με το Εργαστήριο του ΑΠΘ και ενημέρωσε πως τα αποτελέσματα από τα ούρα της 24χρονης θα αποσταλούν μέσω email τη Δευτέρα (31/01).

Οι Ελβετοί ενημέρωσαν πως τα αποτελέσματα δεν είχαν ολοκληρωθεί ακόμα μέχρι την Παρασκευή.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι το δείγμα της 24χρονης αξιολογούνταν ενδελεχώς από άτομα του εργαστηρίου μέχρι να φθάσουν στον διευθυντή, ο οποίος θα τα υπογράψει και θα τα αποστείλει.

Σύμφωνα με τη διαδικασία, όταν φτάσουν τα αποτελέσματα στο εργαστήριο του ΑΠΘ, θα παραδοθεί και στις αρμόδιες Αρχές η τελική έκθεση με τα αποτέλεσμα των τοξικολογικών εξετάσεων που αναμένεται να ρίξουν «φως» στα όσα έγιναν στο δωμάτιο του ξενοδοχείου.

Οι πρώτες αναλύσεις έχουν ολοκληρωθεί από το εργαστήριο της ιατροδικαστικής του ΑΠΘ, που αφορούν τις ναρκωτικές ουσίες που είναι γνωστές στην Ελλάδα.

Τι αναζητούν οι Ελβετοί

Στη Βέρνη είχαν σταλεί δείγματα ούρων της 24χρονης για να εντοπιστεί η ποσότητα αλκοόλης, αλλά κυρίως για να εντοπιστεί η ύπαρξη ή μη συγκεκριμένων μεταβολικών και συνθετικών ναρκωτικών ουσιών που έχουν κυκλοφορήσει τους τελευταίους μήνες στην παράνομη αγορά και δεν μπορούν να αναγνωριστούν από το εργαστήριο του ΑΠΘ.

Κατά την ίδια πηγή, οι ουσίες αυτές, τις οποίες αναζητά το Ινστιτούτο Ιατροδικαστικής του Πανεπιστημίου της Βέρνης, είναι άγνωστης δομής.

Όμως, το Ινστιτούτο έχει αναπτύξει μία συγκεκριμένη τεχνολογία και έχει παραλάβει ορισμένα μηχανήματα που μπορούν να προσδιορίζουν και να ανιχνεύουν συνθετικές ουσίες άγνωστης δομής, που έχουν πρωτοκυκλοφορήσει στην αγορά τους τελευταίους δύο με τρεις μήνες.

Στο εργαστήριο αυτό μπορεί να ταυτοποιηθεί μία ουσία χωρίς κάποιο δείγμα. Αντίθετα, στο εργαστήριο του ΑΠΘ, προκειμένου να γίνει οποιαδήποτε ανάλυση, είναι κρίσιμο να είναι γνωστή η βασική δομή της κάθε ναρκωτικής ουσίας.

Νέα καταγγελία για βιασμό από εμπλεκόμενο στην υπόθεση της 24χρονης

Στο μεταξύ, μία σημαντική εξέλιξη έχει προκύψει στην υπόθεση και αφορά κατάθεση νεαρής γυναίκας, η οποία ισχυρίζεται ότι το 2016 τη βίασε πρόσωπο εμπλεκόμενο στην υπόθεση της Γεωργίας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η 27χρονη σήμερα κοπέλα βρήκε τη δύναμη να επισκεφθεί μαζί με τη μητέρα της τις αστυνομικές αρχές την Παρασκευή, προκειμένου να καταγγείλει τον βιασμό της από πρόσωπο που εμπλέκεται στην υπόθεση της 24χρονης.

Το πρόσωπο αυτό, μάλιστα, δεν είναι ο βασικός κατηγορούμενος.

Σύμφωνα, λοιπόν, με την κατάθεση της νεαρής, το 2016 είχε πάει να διασκεδάσει σε νυχτερινό κέντρο της Δυτικής Θεσσαλονίκης μαζί με αυτό τον άνθρωπο, ο οποίος τότε εργαζόταν ως διοργανωτής πάρτι.

Όπως ανέφερε, άρχισε ξαφνικά άρχισε να ζαλίζεται και να μην αισθάνεται καλά. Υποστηρίζει και εκείνη, όπως και η Γεωργία, πως της έριξαν κάτι στο ποτό. Από εκείνη τη στιγμή το μόνο που θυμάται είναι να την βιάζει ο συγκεκριμένος άντρας.

Η κοπέλα έχει κατονομάσει τον φερόμενο ως δράστη.

in.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ