ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΣΥΝΕΚ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΜΕ ΛΑΡΙΣΑΣ

Καλούμε τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους να πάρουν μαζικά μέρος στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση την Δευτέρα 7/2, ώρα 18:00 στο 6ο ΓΕΛ και στις εκλογές την Τετάρτη 9/2.

Διευκρινίζουμε πως ως παράταξη καταθέσαμε συγκεκριμένη πρόταση, η οποία περιελάμβανε τα εξής:

·         Να μπούνε κάλπες σε Ελασσόνα, Φάρσαλα και να δούμε τη δυνατότητα και για Τύρναβο, Αγιά σε μια προσπάθεια αποσυμφόρησης εξαιτίας της πανδημίας. Η πρότασή μας δεν έγινε δεκτή από ΔΑΚΕ – ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ.

·         Ζητήσαμε οι εκλογές να γίνουν στο 4ο Γυμνάσιο, το οποίο προσφέρεται από άποψη χώρων σε σχέση με το 1ο ΓΕΛ. Η πρότασή μας δεν έγινε δεκτή από ΔΑΚΕ – ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ. Η γνώμη δε από μεριάς ΔΑΚΕ πως οι συνάδελφοι/ισσες θα μπερδευτούν(!!) αφήνεται από εμάς ασχολίαστη. Μιλάμε για το διπλανό σχολείο…

·         Η πρότασή μας για την ημερομηνία των εκλογών αφορούσε την 28η Γενάρη. Υπενθυμίζουμε πως αυτό φέρεται να είχαν αποφασίσει με ανταλλαγή ηλεκτρονικών μηνυμάτων ΔΑΚΕ – ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ το Δεκέμβρη. Οι ίδιες παρατάξεις κατέθεσαν το Γενάρη στην διαπαραταξιακή την πρόταση για 9 Φλεβάρη. Το δεχθήκαμε μην τυχόν βρει κάποιος πάτημα να πάει τις εκλογές στις καλένδες… Το μόνο συμπέρασμα που εμείς βγάζουμε από την αλλαγή της ημερομηνίας είναι πως κάποιοι περίμεναν μέχρι και την τελευταία στιγμή να δοθεί παράταση θητείας Δ.Σ. Το οποίο Δ.Σ όμως στην περίπτωσή μας είχε πάψει να υφίσταται. Ποιος ξέρει; Άγνωσται αι βουλαί..

Τέλος αλλά ταυτόχρονα και το πιο σημαντικό τοποθετηθήκαμε πως η εκλογοαπολογιστική και οι εκλογές πρέπει να γίνουν δια ζώσης. Το συνδικαλιστικό κίνημα σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα έχει καταδικάσει τον αντεργατικό και αντισυνδικαλιστικό νόμο Χατζηδάκη. Προσπάθειες επιβολής του είμαστε σίγουροι πως θα βρουν απέναντι τη συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων και συναδελφισσών.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ