ΑΥΤΗ Η ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ «ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ» ΥΨΗΛΟΤΕΡΑ ΑΝΤΙΣΩΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ

Τριάντα λεπτά άσκησης την ημέρα, πέντε φορές την εβδομάδα μειώνουν τον κίνδυνο που έχει κάποιος να αρρωστήσει και να πεθάνει από μεταδοτική ασθένεια κατά 37%, διαπίστωσε έρευνα του Glasgow Caledonian University.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε στα πρώτα στάδια της πανδημίας και έτσι δεν ασχολήθηκε απευθείας με τον κορωνοϊό, όμως τα ευρήματά της θεωρούνται σχετικά με την Covid-19 και την απάντηση σε αυτήν.
Όπως σημειώνουν οι συντάκτες της έρευνας, η άσκηση προστατεύει έναντι των μεταδοτικών ασθενειών μέσω τριών μηχανισμών:

–  Πρώτον, προστατεύει έναντι παραγόντων που αυξάνουν τον κίνδυνο σοβαρής νόσου και θανάτου. Όσοι ασκούνται είναι λιγότερο πιθανό να είναι υπέρβαροι, ή να εμφανίσουν διαβήτη, αναπνευστικά και καρδιολογικά προβλήματα. Οι επιδημιολογικές έρευνες έχουν δείξει ότι ο κορωνοϊός και άλλες μεταδοτικές ασθένειες του αναπνευστικού είναι πιο σοβαρές για άτομα που έχουν αυτές τις νόσους.

–  Δεύτερον, μειώνει το στρες και τη χρόνια φλεγμονή, επομένως μειώνοντας τις πιθανότητες σοβαρής νόσου και θανάτου. Οι περισσότεροι θάνατοι από κορωνοϊό και πνευμονία είναι αποτέλεσμα υπερβολικής φλεγμονώδους απόκρισης από το ανοσοποιητικό.

dikaiologitika.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ