ΜΕ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΟΔΥΝΗ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΝΤΙΟ ΣΤΟ ΝΙΚΟ ΣΙΜΟ

Τον Νίκο Σίμο, με μεγάλη συγκίνηση και οδύνη, αποχαιρέτησαν σήμερα η οικογένεια, οι σύντροφοι και φίλοι του στην πολιτική κηδεία που έγινε στην Αγιά της Λάρισας. Ο σύντροφος Νίκος Σίμος έφυγε από τη ζωή πρόωρα το Σάββατο 29 Γενάρη του 2022. Η απώλειά του σκόρπισε θλίψη και πόνο στους δικούς του ανθρώπους και σε όσους τον είχαν γνωρίσει σε κάθε πόστο που βρέθηκε.

Βαθιά η θλίψη και στην κηδεία στον τελευταίο αποχαιρετισμό. Παραβρέθηκε πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Θοδωρή Χιώνη, μέλος του ΠΓ και αντιπροσωπεία του ΚΣ της ΚΝΕ με επικεφαλής τον Γραμματέα Νίκο Αμπατιέλο. Παραβρέθηκαν αντιπροσωπεία από φορείς της Λάρισας και ο δήμαρχος Αγιάς.

«Μας θλίβει η απώλειά σου ακόμα περισσότερο γιατί ήταν τόσο απότομη, γιατί μέχρι τελευταία στιγμή ήσουν δυναμικός και ακμαίος, παρά το πρόβλημα υγείας που είχες. Γιατί μέχρι τελευταία στιγμή ήσουν στο πόστο σου εκεί στην Κομματική Οργάνωση της ΚΟΒ σου, εκεί στην πόλη που ιδρύθηκε το Κόμμα μας, στον Πειραιά» ανέφερε, μεταξύ άλλων, στον επικήδειο ο Θανάσης Χρηστίδης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

«Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τη δύναμη και την αισιοδοξία σου: Σε κάθε μάχη που είχαμε να δώσουμε, μικρή ή μεγάλη, ήσουν εκεί», σημείωσε, μεταξύ άλλων, η Εύη Χαβελέ εκ μέρους των Κομματικών Οργανώσεων του Κερατσινίου του Κόμματος.

«Είμαστε υπερήφανοι για την πορεία του. Διαπαιδαγωγήθηκες από την οικογένειά σου με τις αρχές του Κόμματος, του ΚΚΕ, τις οποίες τίμησες χωρίς εκπτώσεις», είπε συγκινημένη η αδερφή του Δέσποινα. «Ο Νίκος ήταν μαχητής της ζωής από τον οποίο παίρναμε θάρρος», ανέφερε ο φίλος του Παναγιώτης Καρανίκας.

Η σύντροφός του στη ζωή Δέσποινα, δακρυσμένη, είπε πως «θα θυμάμαι για πάντα τις στιγμές που περάσαμε μαζί, τις μάχες, τους αγώνες, τις βόλτες, τα ταξίδια, τη μουσική και τις συζητήσεις μας με τους συντρόφους. Σου υπόσχομαι ότι θα παλεύω και για τους δυο μας για την υπόθεση της τάξης μας μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ».

Κατά την πολιτική κηδεία ο Νίκος ήταν σκεπασμένος με τη σημαία του ΚΚΕ, ενώ σύντροφοί του εναλλάσσονταν τιμητική φρουρά δίπλα του. Τάφηκε μαζί με τον καθημερινό του σύντροφο, τον «Ριζοσπάστη».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ