ΑΛ. ΚΟΥΓΙΑΣ: ΗΤΑΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΘΑ ΖΗΤΗΣΩ ΙΣΟΒΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΛΚΗ

Ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας που ανέλαβε τη νομική εκπροσώπηση των θυμάτων της φονικής επίθεσης στη Θεσσαλονίκη και φυσικά της οικογένειας του αδικοχαμένου Αλκιβιάδη Καμπανού, μιλώντας στο Star, τόνισε πως θα ζητήσει ισόβια για τους εμπλεκόμενου επισημαίνοντας ότι όλοι όσοι συμμετείχαν στην επίθεση κατηγορούνται για την ανθρωποκτονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού. «Είναι οκτώ, τουλάχιστον», εξήγησε.

Ο κ. Κούγιας ανέφερε πως «ο νόμος λέει ότι για την αφαίρεση ανθρώπινης ζωής η ποινή είναι ισόβια κάθειρξη», και τόνισε πως ενδεχομένως οι κατηγορούμενοι να ζητήσουν το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας, το οποίο αναγνωρίζεται πλέον έως τα 25 έτη.

«Στο δικαστήριο θα ζητήσουμε τις ανώτερες ποινές. Οι συνθήκες της επίθεσης αυτής είναι εντελώς αναίτιες. Όταν ανοίξουν και τα στόματα των υπολοίπων θα βρούμε την αλήθεια. Αν κάποιος ακινητοποίησε τον Άλκη, και αυτός με ισόβια τιμωρείται. Όπως επίσης και εκείνοι που τον χτύπησαν στο κεφάλι, καθώς υπήρχαν θανατηφόρες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις», είπε ο γνωστός ποινικολόγος.

«Δεν έγινε συμπλοκή, έγινε εκτέλεση»

Ο κ. Κούγιας μίλησε και στο Mega και ανέφερε πως «τα αδικήματα είναι μια ανθρωποκτονία τετελεσμένη και δύο απόπειρες», σημειώνοντας πως δεν είναι ένας ο δράστης.

«Έχει επικεντρωθεί όλο το ενδιαφέρον στο χτύπημα στον μηρό με το χατζάρι, αλλά θανατηφόρα ήταν και τα άλλα χτυπήματα στο κεφάλι» συμπλήρωσε, υπογραμμίζοντας ότι «φονιάδες δεν είναι μόνον αυτοί που χρησιμοποιούν το μέσο που γίνεται ο φόνος, αλλά και εκείνος που προμηθεύει το μέσο, αυτός που βοηθάει να γίνει ο φόνος. Θεωρείται συνεργός και αυτός που ακινητοποιεί το θύμα και κάποιος άλλος το μαχαιρώνει».

«Προσπαθούν οι αστυνομικοί να συλλάβουν και τους υπόλοιπους δράστες, ώστε να έχουμε ολοκληρωμένη δικογραφία. Όταν συλληφθούν και οι άλλοι συμμέτοχοι της πράξης, τότε θα ανοίξουν τα στόματα και θα αποκαλύπτει ο ένας τη δράση του άλλου. Δεν έγινε συμπλοκή. Έγινε εκτέλεση» τόνισε ο δικηγόρος, υπογραμμίζοντας ότι η πλευρά των θυμάτων δεν μπόρεσε να αντισταθεί στους επαγγελματίες που τους επιτέθηκαν.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com