ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΑΥΛΑΚΑ ΤΟΥ ΤΟΕΒ ΜΑΤΙ ΣΤΟΝ ΒΡΥΟΤΟΠΟ

Μέσω της περιφέρειας Θεσσαλίας θα αναζητηθεί όπως φάνηκε χθες λύση στο πρόβλημα της άρδευσης των καλλιεργειών στο Βρυότοπο όπου ο υδροφόρος ορίζοντας βρίσκεται πολύ χαμηλά εξαιτίας του μη εμπλουτισμού του από το νερό που διαχειρίζεται ο ΤΟΕΒ Μάτι και θα έπρεπε να κυλάει στον αύλακα όταν υπάρχει υπερχείλιση.

Το θέμα έφερε προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Τυρνάβου ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Χρ. Μάμμος ο οποίος παρουσία εκπροσώπων των αγροτών ζήτησε να υπάρξει ένα ξεκαθάρισμα αρμοδιοτήτων γύρω από τη διαχείριση του αύλακα και παράλληλα ενεργοποίηση του δήμου ώστε να βρεθεί λύση στο πρόβλημα των αγροτών του Βρυοτόπου.

Παίρνοντας το λόγο ο δήμαρχος τόνισε ότι ο συγκεκριμένος αύλακας βάσει μνημονίου συνεργασίας που υπογράφτηκε πριν από 10 και πλέον χρόνια μεταξύ του δήμου και ΤΟΕΒ Μάτι την ευθύνη για τη διαχείριση του αύλακα έχει ο ΤΕΟΒΝ και ως εκ τούτου ο δήμος δεν μπορεί να επέμβει.

Οπως ήταν αναμενόμενο η τοποθέτηση του δημάρχου προκάλεσε αντιδράσεις με τον κ. Μάμμο και τον επικεφαλής της Δράσης Πολιτών Στ. Ροντούλη να υποστηρίζουν ότι είναι αδιανόητο να μην παρεμβαίνει ο δήμαρχος όταν δημότες αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα.

Την ίδια ώρα ο δημοτικός σύμβουλος της ΣΥΝ Πολιτείας Χρ. Τσιόπας παρεμβαίνοντας στη συζήτηση τόνισε ότι θα πρέπει ο δήμαρχος, ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ, οι πρόεδροι Αργυροπουλίου και Βρυοτόπου καθώς και εκπρόσωπος των αγροτών να επισκεφθούν τον περιφερειάρχη ώστε να αναλάβει η περιφέρεια τη συντήρηση και τον καθαρισμό του αύλακα αφού ο ΤΟΕΒ δεν μπορεί να αναλάβει ένα τέτοιο κόστος.

Η πρόταση αυτή έγινε τελικά δεκτή και μένει πλέον στον δήμαρχο να οριστικοποιήσει τη συνάντηση με τον κ. Αγοραστό.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ