ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ Μ. ΜΑΓΡΙΖΟΥ

Τη θλίψη τους για την απώλεια του Μώρις Μαγρίζου επί σειρά ετών προέδρου της Ισραηλιτικης Κοινότητας Λάρισας εκφράζουν με συλλυπητήρια μηνύματά τους ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός, ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Ο.Σ., Β. Κόκκαλης και η βουλευτής Λάρισας και γραμματέας της Κ.Ο. του ΚΙΝΑΛ Ευ. Λιακούλη. Πιο συγκεκριμένα αναφέρουν:

Ο περιφερειάρχης

Εκφράζω τη βαθύτατη θλίψη μου για τον θάνατο του Μώρις Μαγρίζου, ενός διαχρονικού φίλου, που με την επιχειρηματική του δράση και την κοινωνική του προσφορά αφήνει ανεξίτηλο αποτύπωμα διαδρομής ζωής, στην πόλη της Λάρισας. Υπήρξε ένας πρωτοπόρος και διορατικός επιχειρηματίας, μια δυναμική και στιβαρή προσωπικότητα με ακούραστη διάθεση για εργασία και κοινωνική προσφορά. Στην πολυετή θητεία του, ως μέλους και ως προέδρου στην Ισραηλιτική Κοινότητα της Λάρισας, συνέβαλλε τα μέγιστα, με τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε, στη διατήρηση της ιστορικής μνήμης και της ιστορικής αλήθειας. Στην οικογένεια, στους οικείους του και στην ισραηλιτική κοινότητα, εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια. Αιωνία του η μνήμη.

Ο Β. Κόκκαλης

Με αφορμή την απώλεια του πρώην προέδρου της Ισραηλιτικής Κοινότητας Μώρις Μαγρίζου, ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κ. Βασίλης Κόκκαλης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η Λάρισα αποχαιρετά ένα σπουδαίο πολίτη της, με σημαντική διαδρομή στα κοινά, το επιχειρείν και την κοινωνία.
Αυτός ήταν ο Μώρις Μαγρίζος, ένας Λαρισαίος που αφήνει πίσω του ανεξίτηλο το στίγμα της προσφοράς του.
Ένας άνθρωπος που ως πρόεδρος της Ισραηλίτικης Κοινότητας και ως γόνος Ελλήνων Εβραίων αφιέρωσε τη ζωή του ολόκληρη στην ευαισθητοποίηση της κοινωνίας για το Ολοκαύτωμα. Εργάστηκε αδιάκοπα ώστε να παραμείνει διαρκής η υπόμνηση του τι μπορεί να συμβεί αν η μισαλλοδοξία, το μίσος και η αδιαφορία γίνουν τα κυρίαρχα χαρακτηριστικά μιας κοινωνίας.
Η παρακαταθήκη που αφήνει πίσω του είναι σπουδαία, όσο και τα ιδανικά τα οποία υπερασπίστηκε με τις πράξεις του.
Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους οικείους του. Αιωνία του η μνήμη.»

Η Ευ. Λιακούλη

Ο ΜΩΡΙΣ ΜΑΓΡΙΖΟΣ, ΗΤΑΝ ΕΝΑΣ ΣΠΟΥΔΑΙΟΣ ΆΝΘΡΩΠΟΣ

Συλλυπητήρια ανακοίνωση για το θάνατο του Mώρις Μαγρίζου, εξέδωσε η Γραμματέας της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, κ. Ευαγγελία Λιακούλη, επισημαίνοντας τα εξής:
«Αποχαιρετώ σήμερα με μεγάλη θλίψη έναν αγαπημένο Φίλο, έναν εξαιρετικό Άνθρωπο, που άφησε μόνο αγάπη μέσα μου και μόνο θετικό αποτύπωμα στη διαδρομή του .
Ο Μώρις Μαγρίζος, ιδιαίτερα αγαπητός σε όλο τον κόσμο της Λάρισας, ήταν μία εμβληματική φυσιογνωμία , που με την προσφορά και την δραστηριότητά του, άφησε ανεξίτηλα χαραγμένο το όνομά του, στην τοπική κοινωνία.
Πρωτοπόρος στο χώρο του, με τα επιχειρησιακά του εγχειρήματα, υπήρξε ένας από τους αξιότερους επιχειρηματίες, του νομού και της χώρας.
Ταυτόχρονα, στη μακρόχρονη θητεία του στο Δ.Σ. της Ισραηλιτικής Κοινότητας, πρώτα ως μέλος και μετέπειτα ως Πρόεδρος, υπήρξε οραματιστής, έντιμος και υπεύθυνος, με συνεχείς πρωτοβουλίες στην εθελοντική δράση και θετικές παρεμβάσεις προς όφελος της πόλης που γεννήθηκε και μεγάλωσε, ειδικά της αγαπημένης του συνοικίας των Έξι δρόμων.
Μέσω του πολύτιμου έργου του, καλλιέργησε και ενίσχυσε τους κοινωνικούς δεσμούς της Ισραηλίτικης Κοινότητας, με τους κατοίκους της Λάρισας και την κατέστησε, νευραλγικό κομμάτι της .
Ο Μωρίς πρόσφερε πολλά στην Ιστορία μας, καθώς μένοντας πιστός στο χρέος του για τη διατήρηση της συλλογικής μνήμης, αγωνίστηκε με αφοσίωση για την ανάδειξη του Ολοκαυτώματος των Εβραίων Μαρτύρων, που έγινε για τον ίδιο, σκοπός ζωής , ο οποίος σε μεγάλο μέρος του εκπληρώθηκε, καθώς κατάφερε, να ευαισθητοποιήσει τον πληθυσμό της πόλης μας και να τον κάνει συμμέτοχο σε κάθε ετήσια επέτειο .
Θα μείνει πάντα στη μνήμη και στην καρδιά, αυτός ο ξεχωριστός, αγωνιστής, ασυμβίβαστος, ευγενής, καλλιεργημένος και ευαίσθητος Άνθρωπος .
Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια , στους οικείους του και στην Ισραηλιτική Κοινότητα Λάρισας».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ